| Cafeteriaz a întrebat:

Buna-ziua oameni buni!
As avea o intreabare din 3 parti daca vreti sa ma ajutati.
Al doilea razboi mondial - 22 Iunie, 1941
Romania intra in al doilea razboi mondial asa e?
Dupa imense lupte (eg Stalingrad, Kursk), Romania impreuna cu Axa isi iau imense pierderi ca rezultat al bataliei de la Stalingrad.Mai tarziu dupa alte pierderi, stiu, din cunostintele mele, ca Romania a fost tarata de partea Uniunii sovietice (Intrebarea 1, de ce?), si, atunci, noi devenind duplicitari, cu cine luptam (Intrebarea 2) si de ce luptam in continuare (Intrebarea 3)?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

1. Nu a fost tarata, a ales singura acest drum. Pentru ca propunerile de armistitiu nu au fost acceptate, pentru ca era evident ca Axa era pe punctul de a fi infranta, avusese loc intre timp Operatiunea Overlord.
2. Luptam cu fostii nostri aliati, la fel cum ei luptau cu fostii lor aliati. Interesele nationale sunt mai presus de orice, sa nu uitam ca Germanii au fost aliatii URSS pana i-au invadat... Deci sa nu faca pe moralistii.
3. De ce luptam in continuare? Pentru ca in fata URSS nu avem sanse ca neutri. Aveam de ales intre a ne alatura lor si intregii lumi civilizate sau de a capitula neconditionat. Se stie deja cum am fost tratati ca aliati, iti poti imagina cum am fi fost tratati ca inamici?

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. A fost târâtă deoarece în ţară se infiltreseră deja mii de sovietici care au instruit bine membri Partidului Comunist în legătură cu ce au de făcut. Şi ce au făcut, cred că ştim cu toţii.

2. Luptam de partea sovieticilor. Unde ziceau ei să meargă trupele române, acolo mergeau.

3. Fiindcă dacă autorităţile române de la acea vreme refuzau să mai lupte(deşi era destul de greu), probabil că sovieticii ar fi fost şi mai drastici cu poporul român după finalizarea războiului.