| Desperados a întrebat:

Bună ziua, poate ma ajuta cineva, doresc sa plec în străinătate pentru o perioada nedeterminata, am o fetita cu domiciliul la mine custodie comuna cu fostul sot, as vrea ca fata sa rămână la el momentan sa o las la scoala. As vrea sa fac ceva la notar scris precum ca rămâne la el, ca nu vreau sa ma trezesc cu surprize, pentru ca mereu am avut parte doar de procese din partea lui.Pot face un act notarial dar sa nu i se schimbe domiciliul, sa rămână la mine în continuare?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu ai nevoie de act notarial ca sa lasi fetita la sot, totul este sa te intelegi cu el. Daca n-ai incredere atunci poti incheia o intelegere sub semnatura privata, in 2 exemplare, in care sa stabiliti ca sotul va avea grija de minora, ii va asigura toate conditiile necesare pentru crestere si educatie (daca este eleva) pe o anumita perioada.
De asemenea veti prevede ca tu vei plati o suma de bani drept intretinere.
Actul sub semnatura privata inseamna un inscris, scris in intregime si datat de sotul tau si semnat de amandoi.
Sigur ca puteti incheia actul si la un notar public, daca ambii sunteti de acord.

| Desperados explică (pentru Ioandelasal):

Ma gândesc sa nu ii vina prin minte, sa ma de-a la abandon de familie, știu ca este în stare de orice

| Ioandelasal a răspuns (pentru Desperados):

Daca faceti intelegerea, asa cum am spus, nu are de ce si cum sa-ti faca plangere penala pentru abandon de familie.