Da, se poate transfera dreptul de proprietate la mama, prin vanzare sau donatie.
Inainte de a face asta ar fi bine sa vezi exact cat ar costa asigurarea RCA facuta de mama, s-ar putea sa fie apropiata de asigurarea pentru tine si atunci nu se mai justifica transferul catre ea.
Atat mi-au cerut
Este prima asigurare pe numele...
Amenda vine intotdeauna soferului, nu propietarului masinii, mai ales daca propietarul nu sofeaza masina sau nu are carnet de conducere.
Deci ce vrei tu nu te ajuta cu nimic, nici macar la asigurare, fiindca nu esti asigura si in caz de accidnet nu esti acoperit.
O poti transcrie pe numele ei dar dupa ce achiti amenda.
si calculeaza si tu rca pe 12 luni nu pe 1 luna
Daca amenda este recenta, probabil nu a aparut inca la taxe si impozite. Daca are cateva luni sau un an, atunci nu poti sa treci masina pe numele altcuiva. In schimb cred ca poti opta pentru plata amenzii in mai multe rate, si vei obtine "fiscal" inainte sa o achiti pe toata.
Legat de asigurare, nu mai achita pe o luna sau pe 6, ca este mult mai scumpa decat daca achiti 12 luni.
Adica la mine era in jur de 1000 de lei pe 6 luni si 1200 de lei pe 12 luni.
Nu prea imi permit pe un an!
Tocmai ti-am exemplificat ca poate fi diferenta mica intre una-doua luni si anul intreg.