Ma mir ca mai trebuie si alt act cadastral. In judecata, ca sa se pronunte partajul, precis s-a facut o schita de partaj si, daca hotararea judecatoreasca corespunde cu schita, cred ca nu mai este nevoie de alt act cadastral.
Doar daca nu s-a facut schita atunci este nevoie sa se faca acum cadastrul, dar n-ai nevoie de vecin pentru aceasta. Cheama topograful sa faca actul conform hotararii judecatoresti si poti sa intabulezi singur partea ta.
Parerea mea este sa lasi vecinul in pace si sa-ti vezi de treaba ta, daca nu poti avea relatii bune macar fii indiferent.
Exista o schita de partaj dar nu sunt cladirile si terenurile noastre individuale. S-a luat intreg lotul si s-a delimitat si punctat care sunt hotarele pe acea schita cu intreg lotul, dar individuale cu partea fiecaruia nu exista. Cred ca de aici pleaca problema.
In baza acelei schite topograful poate face schita cu proprietatea ta si sa se intabuleze in cartea funciara.
Tu adu un masurator cadastral autorizat care sa faca masuratoarea si mergi cu ea la cadastru: faci cerere si atasezi hotararea judecatoreasca legalizata (o legalizezi la judecatorie cu 10-20 de lei) si un exemplar din documentele intocmite de biroul cadastral care a masurat. (ceri celor care masoara sa intocmeasca documentele in doua exemplare. Cererea o faci in doua exemplare si ceri ca cei de la cadastru sa semneze pe un exemplar.