| ShREKT a întrebat:

Buna ziua. Recent am avut parte de un caz interesant care m-a lasat foarte foarte confuz. Vorbeam cu un tovaras si foloseam in gluma cuvantul,,nigga", fara vreo intentie rasista, deloc. Noi am lucrat in America si am avut multi prieteni negrii, aveam aproape prieteni negrii de unde ne-a intrat acest cuvant si pe care-l folosim si fara sa ne dam seama. Acum cateva zile vorbing cu el si spunand,, nigga" a intervenit cineva furios, o fata de culoare alba, in Bucuresti, sa ne spuna ca suntem rasisti. O spunea cu asa glas incat ne faceam sa ne simtit insultati. Noi am incercat sa ii explicam povestea din spate si ea nici nu a vrut sa auda, parea o persoana cu care nu te poti intelege si nici nu are inteligenta necesara sa asculte o alta parere decat a ei. Acum eu vreau sa va intreb pe voi ce parere aveti? Cum am mentionat noi am stat o perioada intr-o alta cultura pe care incepusem sa o imprumutam, de asemenea nu vi se pare o chestiune rasista sa ti se interzica si impune chestii doar pentru provii dintr-o etnie anume sau o culoare a pielii anume? Va rog cei care nu sunteti deschisi sa justificati si vreti sa aruncati cu rahat in noi cum a facut acea tipa sa va abtineti.

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Fata avea dreptate.
„Tradus din engleză-Nigga este un termen colocvial și vulgar folosit în limba engleză vernaculară afro-americană, care a început ca o formă de dialect a cuvântului negru, o insultă etnică împotriva oamenilor de culoare"

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Daca tot ati lucrat in America(voi stiti care), trebuia sa stiti asta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă ai fi lucrat pe bune in America ai fi știut cât de blamat e cuvântul respectiv în SUA.

| johnnny123 a răspuns:

Deci tu folosești cuvântul ăla, și tot ție ți se pare rasist să ți se interzică să-l folosești?

Persoanele de culoare pot să folosească termenul între ele, pentru că are o altă conotație decât atunci când o folosește un alb. Nu ai tu de ce să "împrumuți" fix această parte a culturii. Împrumută alte lucruri dacă vrei, nu termenii rasiști.

| ShREKT explică (pentru johnnny123):

Nu a fost singurul lucru imprumutat, am vorbit foarte diferit engleza dupa interactiunea cu ei fata de cand am invatat, am ascultat muzica rap veche impreuna si am realizat multe. egalitatea ar trebui sa presupuna sa putem face chestiile egal si nu ca cineva sa aiba ceva in plus fata de altii

| johnnny123 a răspuns (pentru ShREKT):

Faptul că tu ca alb nu ar trebui să folosești un termen rasist nu înseamnă că persoanele de culoare au "ceva în plus".

Dacă ai știi ceva despre acel termen, ai înțelege că însemna tocmai opusul egalității...

| Eireann a răspuns:

Nu e asa simplu, cuvant asta era folosit de stapanii si negustorii de sclavi. E un cuvant opresiv si dezumanizant inainte sa fie jignitor. Apoi a fost adoptat de persoanele de culoare si i-au dat un alt sens, l-au luat pentru ei, il folosesc ca sa arate ca nu le este rusine cu culoarea pielii sau cultura sau istoria lor.
De ce nu e voie sa il folosesti? Pentru ca daca esti alb faci parte din categoria celor care l-au folosit in mod jignitor in trecut.

| ShREKT explică (pentru Eireann):

Nu, nu fac parte din acea categorie, eu nu sunt detinator de sclavi si nici un om ce face parte din acea perioada a colonizarii. ca sunt alb de culoarea pielii nu am ales sau decis eu sa ma nasc asa. asta nici nu inseamna ca automat trebuie sa fiu fortat de societate sa nu spun anumite cuvinte. nici eu nu am fost acolo cand sclavia s-a intamplat si nici cei din prezent. daca sclavia s-a incheiat si mentalitatea rasista a disparut, nu ar trebui sa isi piarda valoarea negativa acest cuvant? adica ar trebui sa ne gandim ca traim in prezent, cuvintele sunt unde sonore provocate de gurile noastre si noi decidem daca ne afecteaza sau nu. eu nu sunt cu nimic mai inferior altcuiva de o alta culoare sau mai presus, ar trebui in masura egala sa am voie sa fac ce face si altul.

| HabarNuAmCeFac a răspuns:

Okay "nigga" nu e cuvânt frumos pentru negri. Poate vrei sa spui "nigga" că gluma da el va înțelege diferit