| Razvan1lol a întrebat:

Buna ziua, recent am cumparat un apartament, insa fostul proprietar inca are domiciliu pe buletin sau adresa apartamentului meu. Acum nu stiu cum se procedeaza, teoretic nu mai are de ce sa aiba domiciliul acesta. Ce este de facut?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu nu trebuie sa faci nimic, fostul proprietar este obligat sa-si preschimbe actul de identitate cu noul domiciliu.
Daca nu o face si este prins de politie va fi amendat.

| darrio2007 a răspuns:

E treaba lui. Tu nu faci nimic.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Tu doar schimbi butucul de la usa de la intrare.

| sierra1 a răspuns:

TU nu ai nimic de făcut, face el ce e de făcut

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe tine nu te afectează în nici un fel acest fapt. Actul lui de identitate poate fi modificat doar de către el.

| mihai69 a răspuns:

Nimic; e problema lui.

| Lioana a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic. Pe tine nu te afecteaza cu nimic. In cel mai rau caz primesti corespondenta lui. Dar asta se poate intampla si daca isi schimba buletinul.
E interesul lui sa-si schimbe buletinul asa ca nu-ti bate capul cu asta.

| mi25 a răspuns:

Din ce spui se pot desprinde doua directii.
1. Daca vechiul proprietar are locuinta proprietate personala, este obligat ca in termen de 15 zile sa-si schimbe domiciliul. In acest caz plangere la politie. Dar de unde stii ca nu si-a schimbat domiciliul?
2. Daca fostul proprietar nu are locuinta proprietate personala, poate ramane cu domiciliul in acte mult si bine la vechea adresa. Dar in acest caz, la preschimbarea actului de identitate i se elibereaza doar Carte de identitate provizorie. Asta este legea neghioaba.
Neschimbarea domiciliului, dupa vanzare, este in detrimentul celui care a vandut, deoarece toata corespondenta oficiala vine la vechea adresa.
Vanzatorul, odata incheiat contractul de vanzare-cumparare, nu mai are nici un drept la acel imobil.

Răspuns utilizator avertizat
| Sophieka a răspuns:

Il poti reclama la politie.