Era foarte greu sa faceti un mic contract de imprumut, este valabil si sub semnatura privata si sa fi avut si un martor?
Nu stiu cum este prietenul tau dar, daca nu este de buna credinta, poti sa-ti pierzi banii si sa nu faci nimic cu actele. Asta mai ales daca se intampla ceva cu motocicleta pana iti restituie banii. Acele acte nu sunt o garantie serioasa, desi ar fi greu sa inmatriculeze motocicleta fara ele.
In primul rand multumesc f mult pentru raspuns.
as vrea sa mentionez un lucru, poate singurul lucru important pe care l am emis
exista un martor in prezenta caruia sa petrecut inmanarea banilor si semnarea contractului de vanzare cumparare
v as ruga din inima sa ma sfatuiti cum as putea sa procedez pentru a imi recupera banii, ce pasi ar trebui acum sa urmez?!
Cum as putea indrepta lucrurile?
Ia legatura cu prietenul tau si cu martorul si redactati un contract de imprumut, in care aratati partile, tu ca imprumutator si prietenul ca imprumutat, suma imprumutata si data pana la care trebuie sa-ti restituie suma. La sfarsit puneti numele si adresa martorului, locul incheierii contractului si data si il semnati toti trei. In schimbul contractului ii restitui actele motocicletei.
Poate singurul lucru important pe care ma omis sa il mentionez este faptul ca a existat un martor in prezenta caruia s au inmanat banii si s a semnat contractul, ce se mai poate face acum?
Am intocmit acest contract de imprumut scris de mana si semnat. in cazul in care nu mi primesc banii inapoi pana la data stabilita care ar fi urmatorul pas... sa merg la politie sau?
acest contract are valoare fara a fi legalizat la un notar?
intreb pentru ca sunt straina de astfel de lucruri dar nu as vrea sa raman in pierdere de bani
multumesc anticipat