anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna Ziua!

Sambata am fost chemat la o petrecere, de catre un amic, aici in localitate la nici 1km de unde stau, m-a rugat sa aduc inca alti 3 invitati care stau intr-o localitate vecina, si sa nu vina cu masinile ca sa poata consuma ceva, zic OK merg, ma intorc la casa amicului zic ca mai bine las masina la el in curte si o iau eu candva, super, petrecem noice petrecem, am consumat si eu bunicel, si ma trezesc ca e ora 6 dimineata, rupt de oboseala sa ma duc acasa, lumea deja incepea sa plece, sa se culce, ies, vad ca masina e in afara curtii fiindca m-a rugat un prieten sa i-o imprumut sa se mai duca sa aduca niste provizii pentru petrecere, si nu a mai bagat-o in curte. Ma pipai, vad ca am cheile la mine, si-mi zic, ba locuiesc la 1km distanta, n-am ce sa patesc, hai sa plec cu ea.
La jumatate de drum, iese unu dintr-o straduta laturalnica si il frec, nu grav, m-ia spart un far iar lui i s-a belit un pic caroseria.
Iesim recunosc, eu am intrat pe ontrasens, sunt dispus sa plates pagubele, asta cica nu ca el trebuie sa plece in Anglia cat mai repede si ca cheama politia, asta a si facut...
Au venit am suflat in etilotest, 0.60.
M-au luat, m-am dus la spital mi-au luat sangele, si cica voi avea in jur de 1, 10 1, 20 alcool pur in sange.
Politistii foarte de treaba, mi-au spus ca e destul de grav dar neavand alte antecedente si fiind incepator nu am de ce sa ma gandesc la inchisoare. Acum stau si ma uit pe net si vad si citesc ca am depasit limita legala cu mult... Mi-a zis oare politistul aia ca sa ma linistesc? Avand si parintii de fata? Fac inchisoare? Am 20 de ani si sunt student la inginerie economica si la inginerie mecanica din Brasov.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca o sa fii condamnat cu amenda sau inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, mai ales daca o sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei.
De asemenea iti va fi anulat permisul de conducere.

| Violleta2022 a răspuns:

Mai, tu sigur esti student?
Cum doamne iarta-ma ai luat carnetul, fara sa stii ca dupa o noapte intreaga de bautura ai inca alcool masiv in sange?
Normal ca ti se va intocmii dosar penal si ii platesti aluia tot, in plus risti sa ramai fara permis de conducere, depinzand de alcolemie.
In cel mai usor caz, scapi cu o amenda de 25.000 lei si plata integrala a masinii aluia si a ta bineinteles.
Uite aici:
http://www.bizlaw.md/......le-amenzi/

suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa primesti pedeapsa cu inchisoare cel mai probabil, insa cu suspendare si permisul, avand in vedere ca esti si incepator anulat.