| Preotul500 a întrebat:

Buna ziua/seara. Doresc sa inchiriez un apartament cu 2 camere prin intermediul unei agentii imobiliare. Nu am mai lucrat cu o agentie in trecut ci doar 'la negru' cum se poate spune asa ca imi doresc sa stiu anumite lucruri.
Astazi
m-am dus cu un agent imobiliar, care mi-a prezentat apartamentul, renovat recent, totul in regula dar care inca nu are anumite obiecte necesare (saltea, masa pentru bucatarie etc.). Proprietarul apartamentului, cu care nu am intalnit inca, spune ca obiectele vor fi aduse DOAR dupa ce achit suma integrala. (chirie, garantie + comision). Problema este ca, poate din prostie, pentru a 'rezerva' acest apartament eu am lasat 100 de euro agentului spunandu-mi ca mergem asa 'la negru' cu comisionul si ca maine, putem face contractul. Stiu deja ca am facut o prostie legata de comision dar pentru ziua de maine, cum pot face, cum pot rezolva, in mod legal, problema cu obiectele care mai trebuiesc aduse? Adica nu vreau sa stau doar pe baza promisiunii proprietarului ca vor fi aduse in 5 zile. Doresc sa platesc doar jumatate sau toti banii dar totusi undeva sa fie mentionat in contract ca daca in cele 5 zile nu imi ofera acele lucruri atunci banii imi vor fi returnati si contractul se reziliaza. Ajutati-ma va rog cu o explicatie mai clara si cum sa procedez. Iertati-mi exprimarea gresita sau neclara. Multumesc!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nimic nu interzice ca la obligatiile proprietarului sa fie trecut si ce vrei tu, bineinteles daca si proprietarul este de acord.
De asemenea la obligatiile chiriasului sa fie trecuta si plata integrala a ce solicita proprietarul pentru prima luna, dupa ce primesti obiectele respective.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Banii ii plătești pe baza contractului și în contract spui că vrei sa se treacă acesta clauza.

Bula
| Bula a răspuns:

Firma de mobiliare trebuie sa se ocupe si de contracte, care asigura siguranta partilor.
Pentru asta iau comision.

| Violleta2022 a răspuns:

Ceri sa semnezi contract de inchiriere in care sa se mentioneze ca exista mobila (si ce anume) care vor fi aduse de propietar in 5 zile d ela semnarea contactului.
Plata chiriei se percepe integral si in avans, inclusiv a garantiei, care este de valoarea unei luni de chirie.
Nu uita sa iei 1 copie de la contract semnata de agent si propietar, plus chitantele de plata.