Fapta ta nu este infractiune dar fata te poate da in judecata pe cale civila, in baza raspunderii delictuale, pentru afectarea dreptului la demnitate si a dreptului la propria imagine, conform Codului civil, citez:
"ART. 72. Dreptul la demnitate
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
ART. 73. Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile."
In proces poate sa ceara si o anumita suma pentru daune morale.
De altfel poate sa va dea in judecata pe ambii, respectiv pe tine si pe prietenul din calculatorul caruia ai luat poza si ai trimis-o la altcineva.
Ai putea sa va intelegeti amiabil si sa ii oferi fetei o suma, poate chiar suma ceruta si astfel nu se va ajunge la proces. In acesta fata ar putea pretinde si obtine o suma mai mare de 2.000 lei.
Chestia ce am uitat sa o specific este faptul ca iubitul tipei când a aflat (pe 25-26 Aprilie) a venit direct la mine și m-a lovit(fiind mai mulți oameni de fata și au văzut)
Ar trebui sa ii spun ca depun și eu plângere sau ce as putea sa fac in privința asta?
Ar trebui sa ii ofer suma de bani și sa nu am nici o garanție ca nu va depune plângere?
Cel mai bine este sa va intelegeti, respectiv fiecare sa renunte la actiunea impotriva celuilalt, tu sa nu-i faci plangere penala si fata sa nu te dea in judecata.
N-ai făcut nimic ilegal! Nu-i da nimic, eventual un scuipat între ochi. Du-te tu la poliție că te șantajeaza