| HaritonPetru a întrebat:

Bună ziua! Soția mea a lucrat ca administrator public la o primărie de comună, o perioadă de 2 ani și 10 luni. În această perioadă salariul de administrator public stabilit de către primar a fost de 2900 lei net(perioada în care a lucrat este 2022-2024). Potrivit legii salariul administratorului public este cuprins între limite astfel:limita minima este salariul de bază al secretarului UAT iar limita maximă este indemnizația viceprimarului. Întrebarea mea este, dacă se poate acționa în instanță pentru recuperarea sumelor neplătite și cine este răspunzător pentru acest lucru, în condițiile, în care, primarul care a semnat dispoziția de angajare nu a mai fost ales?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Inseamna ca sotia dvs a primit 4900 lei salariu brut, daca netul a fost 2900 lei, ceea ce mi se pare un salariu decent, pentru un simplu adminstrator de primarie, intr-o comuna mica.

https://www.calculator-salarii.ro/2900-net-calcul-salariu-brut/

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Un avocat te poate ajuta

| eliancodrut a răspuns:

Doamne, aceasta femeie - Violleta, care mai are inca doua nick-uri, unul scos de curand - mai debiteaza multe prostii? Ea nici nu a citit ce ai scris. Sau nu a inteles.
Tu te referi la salariul de baza a secretarului si indemnizata viceprimarului, iar ea pedaleaza pe salariul minim pe economie. Oare chiar atat de nepregatita - ca sa nu zic altfel - este aceasta batrana? Nu-i raspund ei, deoarece ea blocheaza pe toata lumea care are alte pareri decat ea.
Si sa-ti raspund la intrebare. Da poti actiona in instanta, chiar daca persoanele nu mai sunt pe functie. Tu chemi in judecata UAT-ul, prin primar, indiferent cine este acum. Trebuie sa te grabesti, ca sa nu treaca 3 ani si situatia sa se prescrie.
Actiunea fiind in contencios se depune la Tribunal.