Biroul notarial si numele notarului este trecut pe toate actele notariale incheiate, inclusiv pe certificatul de mostenitor.
Il poti afla din Registrul agricol de la primarie sau de la Biroul/Serviciul de Carte Funciara de care apartine localitatea.
Dupa aceea mergi la biroul notarial si soliciti o copie legalizata de pe actul notarial.
Va multumesc stimate domnule Ioan. Dar spuneti-mi va rog frumos, in caz ca acel birou notarial nu mai exista in Resita (locul unde a primit Mama mea proprietatea respectiva de la tatal ei in anii 70-80) atunci ce e de facut?
La inchiderea unui birou notarial arhiva acestuia se preda altui notar din Resita, asa ca te poti interesa la Camera Notarilor Publici si afli carei notar i-a fost predata.
Mergi la serviciul "Carte Funciara" la care este arondata proprietatea, iar acolo se cauta in Opis-ul, dupa adresa sau dupa numele ultimului proprietar. Astfel se poate gasi numarul CF si cel TOPO al proprietatii. Ceri (tot acolo) un extras funciar despre proprietate (este recomandat sa ceri atat individual, cat si colectiv, fiindca s-ar putea sa fie mai multi proprietari pe acel CF.
La fel poti proceda si in cazul proprietatilor din Austria (de acolo provine sistemul CF-ului).
Cu proprietatea din Austria nu exista probleme, avem actele de acolo. Eu cand am pomenit de Austria si de proprietatile Mamei mele din Romania ma refeream la faptul ca atata a stat dintr-un loc in altul incat a ratacit actele proprietatii care vrea sa mi-o dea mie acum. Fiindca are peste tot plin de dosare si de carti si iti dai seama ca ar fi multa bataie de cap sa caut din loc in loc prin toate dosarele si hartie cu hartie sa iau la rand.
Asa se intampla cand ai de mostenit multe proprietati!
In ce localitati sunt proprietatile din tara?
In judetul Timis si langa Resita, chiar la Valiug acolo unde este Soho House (Social House). Ala va fi al meu in curand
Acolo gasesti actele la Cartea Funciara.
Poti vorbi cu un notar sa-ti caute actele.
ana_8023 întreabă: