Nu ai ce face, Codul muncii este clar, trebuie sa respecti perioada de preaviz daca angajatorul nu renunta la ea, asa ca singura replica este: "Am inteles!"
Ce poti face este sa nu te mai prezinti la lucru si pot sa-ti desfaca disciplinar contractul de munca, pentru absente nemotivate. Pentru timpul lucrat angajatorul este obligat sa-ti plateasca salariul. Daca nu ti-l plateste poti sa-l dai in judecata si o sa plateasca si toate cheltuielile de judecata, inclusiv onorariul avocatial, daca iti angajezi avocat. Numai bine!
Problema e foarte nasoala insa in acelasi timp simpla. Ideea e ca fostul sef te ameninta ca nu iti va mai da salariul si e ceva ilegal, dar la fel de ilegal este si ce vrei tu sa faci, sa pleci de undeva fara sa stai in preaviz. De aceea patronii fac ce vor cu angajatii in situatiile astea mai ales ca au si pile acolo sus. Sfatul meu personal este sa renunti la actualul loc de munca chiar daca nu iti da salariul pentru unul mai bun. Gandeste-te ca pierzi doar un salar pentru un job din care se simte de la o posta cat esti de incantat. Mai gandeste-te ca pentru un salar l-ai pierde si o sa-ti para rau. Si mai gandeste-te ca ai mare noroc ca iti taie doar salariul si ca nu iti baga litera nu stiu care, desi parca s-a scos litera I pentru indisciplina din Codul Muncii. Eu unde sunt pot pleca cand vreau eu - ceea ce spuneam de sefi, depinde de noroc si unde prindem. Daca e un taran cu bani peste noapte si are un rahat de hala cu alimente, te freaca ca e sef, insa daca e un tip cu bun simt si care respecta omul la justa lui valoare - te asigur ca acel patron nu va avea nevoie de 14 zile si te va intelege. Repet: nu te gandi sa pierzi noul loc de munca pentru un dobitoc. Desi dobitocul respecta legea, nu este om!
Mult succes in tot ceea ce iti propui sa faci.
Daca nu reusesti sa-l convingi sa-ti aprobe demisia pe loc, te duci la noul loc de munca si ii rogi sa-ti faca un contract pe termen determinat sau party-time si te apuci de treaba.
Dupa o luna, te duci la vechiul loc de munca si soliciti "lichidarea" in baza absentelor nemotivate repetate. In principiu, sunt nevoiti sa ti-o dea. Daca nu vor, faci reclamatie la Fortele de munca.
Dupa obtinerea lichidarii, poti face angajarea permanenta la noul loc de munca.
Parerea mea este sa insisti la patron sa-ti acorde demisia, explicand ca nu ai nimic cu el dar ti se ofera un salariu mai mare si fiecare are dreptul sa evolueze in viata.
Poate intelege!
Succes!
Classiffied întreabă: