Vorbeste cu patronul sa-ti schimbe locul de munca, intr-un loc cu munca fizica usoara, ai dreptul la aceasta pe perioada sarcinii.
Daca nu o face iti poti lua concediu de risc maternal, conform OUG 158/2005, citez:
"ART. 31.
(1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizaţie de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(3) Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizaţiei prevăzute la alin. (2) reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10."
La un market o femeie care nu poate pune marfă pe rafturi e pusă la casă sau băgată intermediar.
Pentru cine dă sfaturi să știe că ea dacă nu mai merge la market muncesc 3 cât pentru 4 sau muncesc 2 cât pentru 3
Nu se angajează alt om și muncesc cu 30% în plus cei care rămân dacă sunt 3 - 4 în market.
Dacă nu aveți minim 1 om intermediar de la 10 - 18 și tu să fi băgată în locul lui nu ai decât să pleci că nu are oameni patronul și nu te poate scoate de la rafturi.
Imi stiu foarte bine drepturile de gravida pe care patronul meu mi le ignora. Cum e cand iti vine marfa 50-70 si ceva de baxuri, plus cutii de bere, doze si sa le ei din curte sa le bagi in depozit. Cum e treaba asta pentru o gravida?
Nu am zis ca sa vin la munca sa nu fac nimic. Ci aa evit acest efort pentru a nu imi pune viata copilului in pericol..ca asa e la orice loc de munca cat esti bun e totul ok cand nu te ar arunca ca pe o masea stricata
Eu ți-am dat dreptate și tocmai ți-am arătat cum se face în alte părți, mai ales cu omul intermediar.
Bună! Și dacă ai schimba medicul și ai merge la altcineva? Ești la început de sarcină și mai ai timp... apoi în RO chiar nu găsești sprijin? Numai bine!
Să nu te mai duci la serviciu dacă nu vrei să-ți pui viața în pericol. Atât a ta cât și a copilului.
Astept sa treaca perioada si am inteles ca dupa am dreptul la 120de zile concediu de risc
Succes pentru sarcină!
Ridica odata si apoi du-te si spune-i ca te doare burta si nu vrei sa mai continui sa faci asta, postul pe care esti