Notarul n-are stocata o "inregistrare" a diplomei tale, in arhiva lui se gaseste tot o copie legalizata, exact ca aceea care ti-a eliberat-o tie.
Va trebui sa soliciti secretariatului facultatii sa-ti dea temporar diploma in original, ca sa faci o alta copie legalizata dupa ea, o poti face la orice notar si apoi restitui originalul la facultate.
"Pot merge la acelasi notar la care am facut copia in speranta ca mai are stocata undeva o inregistrare a diplomei mele de bac, si astfel sa poata face inca o copie? "
Pai in afara de copie, cam ce alta inregistrare ar putea avea notarul? Iar copie ai si tu.
Si cum nu se poate face copie legalizata, decat dupa original, nu ai decat 2 solutii:
- te duci la facultate sa iti elibereze o adeverinta, din care sa rezulte ca originalul diplomei de bac se afla la ei.
- zambesti frumos doamnei secretare si ii spui ca vrei sa iti retragi originalul diplomei de la dosar si in loc, ii lasi o copie legalizata.
Nu pot solicita notarului copia legalizata pe care o are? Secretarele facultatii nu sunt tocmai "intelegatoare".
O copie legalizata, trebuie sa ramana obligatoriu in arhiva biroului notarial. Fiecare copie legalizata e inregistata in Registrul General, are un numar si ti s-a eliberat chitanta/bon fiscal, toate numerele fiind trecute pe stampila de legalizare.
Tu nu poti prezenta originalul, ca sa iti faca alta copie, si chiar daca ti-ar face, ar avea alt numar, alta data, alt bon.
Secretarele facultatii nu pot sa iti retina cu japca un document personal, care iti apartine si pe care sunt obligate sa ti-l returneze la terminarea studiilor. Eu mi-am retras diploma de bac in anul 2. Am lasat buletinul la secretariat (pe post de garantie), mi-a dat diploma in original sa fac o copie legalizata, am fost 15 minute la un notariat, m-am intors, am lasat o copie legalizata la dosar si am scris pe coperta ca am ridicat personal originalul la data de...
G777 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: