| iulian990j a întrebat:

Buna ziua, tatal meu a decedat de curand si trebuie sa fac succesiunea sunt eu si cu mama deoarece nu au divortat dar s au despartit de peste 20 de Ani, mama nu Mai tine legatura cu mine si cu celelalte neamuri practic Este de negasit, am fost la notar sa deschid succesiunea dar nu se poate deoarece nu Este si ea si mi s-a spus ca nu pot face nimic fara ea si actele ei deoarece nu am nici macar o copie a buletinului ei, mi s-a spus sa merg in instanta dar nu stiu cum se procedeaza si ma gandesc ca poate dura Ani de zile si o Sa fie costisitor alte solutii Mai sunt posibile? Multumesc.

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la alt notar. Parcă era o prevedere că dacă deschizi succesiunea și nu ai cum contacta o persoană sau mai multe - se dă, de către notar, anunț în presă prin care aduce la cunoștința persoanelor interesate de deschiderea succesiunii și dacă nu se prezintă pierd dreptul la moștenire. Mai era o prevedere că dacă aduci doi martori care declară că nu mai există alt moștenitor succesiunea se face cu cei prezenți.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Intereseaza-te la rudele mamei, acestia probabil stiu unde se gaseste aceasta sau daca mai traieste.
De asemenea te poti interesa si la Departamentul de evidenta a populatiei, acestia iti pot comunica ultimul domiciliu sau roaga notarul public s-o faca.

| noelnoel a răspuns:

1-cel mai normal este sa deschizi succesiunea, cat mai curand, pentru a evita complicatii ulterioare.
mergeti fratii impreuna la notar, si dati in fata notarului declaratie pe proprie raspundere ca parintii erau in fapt despartiti de...x ani, si ca nu a tinut legatura cu voi sau cu tatal.
2-mergeti si depuneti la judecatoria de care apartineti o cerere de dezbatere a succesiunii, va explica acolo.
atasati certificat de deces, declaratiile notariale ale fratilor, si copii dupa anuntul publicat in monitorul oficial, in care o cautati pe numita Cutarescu cu domiciliu necunoscut in vederea rezolvarii mostenirii de pe urma defunctului Cutarescu.
3-sigur sunt rude care cunosc unde este mama dumneavoastra. undeva si-a innoit buletinul, sau a iesit din tara.
mergeti frumos la politie cu certificatul dumneavoastra de nastere si cu certificatul de deces al tatalui si explicati ca este necesar sa o gasiti.
va fi cautata dupa cnp, nume, si alte date care exista in propriile certificate de nastere ale copiilor ei, si...in certificatul de casatorie(daca nu il aveti niciunul, puteti solicita un duplicat).
4-nu apelati la avocati, veti pierde bani si ani din viata, daca sunteti oameni seriosi, nu va este necesar.
normal ar fi...sa rezolvati la un notar.

| eliancodrut a răspuns:

Cere notarului sa-ti dea o dovada ca nu poate sa faca succesiunea, spunandu-i ca-ti cere instanta. Notarul este obligat sa-ti primeasca cererea de deschidere a dezbateerilor succesiunii si sa-ti dea un raspuns.
Cu dovada de la notar si actele care se prevad pentru a fi depuse pentru succesiune (gasesti pe net), faci o cerere catre judecatoria din raza de domiciliu ultim al tatalui tau.

| eliancodrut a răspuns:

Cere notarului sa-ti dea o dovada ca nu poate sa faca succesiunea, spunandu-i ca-ti cere instanta. Notarul este obligat sa-ti primeasca cererea de deschidere a dezbateerilor succesiunii si sa-ti dea un raspuns.
Cu dovada de la notar si actele care se prevad pentru a fi depuse pentru succesiune (gasesti pe net), faci o cerere catre judecatoria din raza de domiciliu ultim al tatalui tau.
Vezi art.194 si urmatoarele din Codul de procedura civila.