Dacă sa făcut succesiune,urmează partajul, in cazul in care sunt mai multi moștenitori, dacă tatăl tău este singurul moștenitor, el poate face act de donație pentru tine, de exemplu:dacă îți lasă ție autoturismul, cheltuielile notariale sunt in funcție de valoarea masei succesorale.
S-a facut si partajul, nu mai e nimic de impartit.El vrea ca masina sa ramana pe numele lui. Daca am inteles bine de la el, a facut niste acte ca sa apara masina pe numele lui sau ceva de genul, decat ca nu a sunat nimeni sa il cheme sa le ridice.Aseara m-a oprit pe mine politia cand eram la volanul masinii si mi-a spus ca e inmatricularea suspendata, si mai spunea de netranscriere drept proprietate, presupun ca mai e ceva de facut atunci, dar nu am gasit nimic concret pe internet...
Da,in cazul acesta în baza certificatului de moștenitor, tatăl tău trebuie să se programeze la poliție biroul înmatriculare auto pentru emiterea certificatului de înmatriculare pe numele lui (al moștenitorului)doar atât, numerele de înmatriculare rămân neschimbate, doar se modifică în cartea de identitate a vehiculului și se emite alt talon, nu trebuie rar, ITP, dar trebuie plătită RCA cel puțin pentru o luna, altfel poliția nu emite noul talon
Daca s-a facut procedura succesorala si masina i-a revenit tatalui atunci trebuia sa fie trecuta in certificatul de mostenitor pe numele lui si cu acesta poate demara si restul procedurii, respectiv sa-l inregistreze la primaria de domiciliu, sa faca ITP, sa incheie asigurarea RCA si sa transcrie dreptul de proprietate (inmatriculare) pe numele lui la Serviciul de inmatriculari din judetul de domiciliu.
Nu stiu cat costa totul, depinde, in primul rand, de costul asigurarii, este cel mai mare fata de celelalte.