| almaz a întrebat:

Bună ziua TPU! Mă aflu în România în baza unui permis de ședere, nu sunt cetățean român, astăzi doamna de la transport mi-a aplicat o amenta în baza permisului de ședere, cel puțin așa susține ea...mie îmi pare că nu mi-o aplicat nici un fel de amendă, întrebarea mea este dacă există un orag unde aș putea merge cu permisul meu de ședere ca să verific dacă a fost aplicat totuși amenda sau nu

Ideea este ca să merg la un organ al statului, de ex. poliție și să-mi verifice situația în baza de date dacă am vo amendă sau nu...

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indiferent ca esti cetatean roman sau strain si indiferent daca esti in Romania ca turist sau cu permis de sedere, trebuie sa respecti legislatia romana. Daca ti-a facut proces-verbal de contraventie il poti primi la adresa pe care o ai in Romania si va trebui sa platesti amenda. Te poti interesa doar la firma de transport in comun din localitatea unde ai fost amendat, controlorii apartin de acea firma.

7 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Prea bine scrii romana. Mai bine chiar decat copii de 15 ani nascuti si crescuti aici.
Daca doamna controloare nu a completat niciun proces verbal si nici nu te-a pus sa semnezi, slabe sanse sa iti fi aplicat vreo amenda.

| anonim_4396 a răspuns (pentru GdX):

Scrie asa fiindca e din Republica Moldova.

| almaz explică (pentru anonim_4396):

Ești cumva agent sub acoperire? SRI ceva? :lol:

P.S: Adevărat, sunt din R.M. ))

| anonim_4396 a răspuns (pentru almaz):

Ce straini mai vin la studii in Romania?laughing

| almaz explică (pentru anonim_4396):

Ce să zic, eu sunt în Constanța, cel puțin la noi sunt studenți străini, mulți, atât din UE (Albania, Bulgaria) cât și din afara blocului european, Turcia, din Siria, Afganistan, și alte țări de genu...mă rog!

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Poti merge la Politie ca sa te interesezi. Dar, ca si @GdX, spun si eu ca daca nu ti-a facut proces verbal, probabil nu ai nici amenda.
Adevarat, eu nu stiu care este legislatia pentru voi si nici cine ar putea primi procesul verbal de amenda daca nu o platiti voi personal.

| TCosminn a răspuns:

Daca in permisul de sedere e inculsa si o adresa a ta, poti primi amenda, dar in niciun caz de la o controloare, serios. Doar organele abilitate pot face acest lucru. Iti spun eu sigur ca nu poti primi nicio amenda, cel putin in situatia asta nu ai cum. Mai joaca si teatru ca sa te sperie, probabil sa nu platesti amenda si sa le dai lor o suma mai mica pentru evitarea complicatiilor, spun ei.