| souleaterz a întrebat:

Buna ziua TPU, momentan sunt in Polonia si am o prietena( mentionez ca ea este din Polonia) cu care as dori sa ma intorc in Romania, doar ca nu stiu ce ar trebui sa fac..nu sunt sigur daca ar primi-o la vama. As dori o niste clarificari despre aceasta tema, dau funda! Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| RitaDeluxxxe a răspuns:

Ca sa poata veni in Romania cu tot cu bebelusa are nevoie de buletinul ei, certificatul de nastere al fetei, procura de la tatal fetei cum ca este de acord sa iasa cu ea din tara plus pasaport pentru cea mica.

7 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

E condamnata la ceva?
De ce n-ar primi-o la vama?
Polonia, ca si Romania, e in UE, asa ca, daca nu e minora sau daca nu are interdictie de a parasi tara, poate circula liber in orice tara UE.

| souleaterz explică (pentru ardnaxur1961):

Nu e minora, nici interdictie nu are...doar ca are o fiica minora.

| alessia5158 a răspuns (pentru souleaterz):

Informeaza-te care sunt conditiile legii poloneze vis a vis de calatoria minorilor polonezi in strainatate---aceasta in cazul in care prietena poloneza doreste sa vina in Ro. impreuna cu fiica minora. Politia de frontiera poloneza este autoritatea de la care poti obtine informatii despe conditiile de calatorie in strainatate pentru minori, cetateni polonezi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ar opri-o la vama?

| souleaterz explică (pentru suntserios):

Sincer nu stiu, asa mi-am imaginat eu. De aceea am decis sa postez intrebarea aici sa ma lamureasca cineva in legatura cu chestiile astea pentru ca nu am facut asa ceva inainte si nu stiu cum sa procedez... sper ca intelegi.

| suntserios a răspuns (pentru souleaterz):

Suntem in UE, circulatia membrilor este libera atat timp ca nu e un infractor cautat

| souleaterz explică:

Merci tuturor pentru raspunsuri, toate mi-au fost de folos.