Inca nu a trecut timpul sa anunti incidentul la politie, trebuie s-o faci in 24 de ore de la producere.
Daca anunti si nu ai savarsit vreo contraventie atunci, chiar daca este vina ta pentru tamponare, nu patesti nimic, doar va trebui sa repari masina ta si sa indici RCA pentru reparatia masinii celuilalt.
In asemenea cazuri, de obicei, se incheie o constatare amiabila, nici macar nu trebuie anuntata politia, daca s-a facut aceasta constatare. Am puternica impresie ca nu cunosti bine legislatia rutiera, altfel nu intrai in panica.
Au trecut 24 ore de la producere. Chestia e ca omul m-a vazut, dar nu stiu daca a retinut numarul de inmatriculare. Daca depune plangere la politie imi anuleaza permisu si imi face dosar penal? sau mi-l retine pentru o perioada si imi da amenda? Daca face plangere la politie ii mai pot repara masina si isi poate retrage plangerea?
Daca te reclama vei fi amendat pentru neprezentarea la politie in 24 de ore, cu amenda de la 420 lei la 525 lei si se va suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 30 de zile.
Pana atunci pot merge cu masina?
Bineinteles ca poti circula, atata timp cat nu s-a luat nici o masura impotriva ta.
Daca esti incepator de ce ne intrebi pe noi?
Ar fi cazul sa stii legislatia rutiera si ca e cazul sa declari accidentul in 24 ore daca nu vrei sa ramai fara permis.
Inteleg ca omul a carui masina ai lovit-o nu era de fata. Asa ca nu are cum afla numarul masinii tale. Daca zici ca exista doar mici zgarieturi poate nici nu le va observa. Eu zic sa stai linistit
M4RK întreabă: