| TapuBazatu a întrebat:

Buna Ziua TPU, Sunt Ionut si am 16 ani. Drept sa spun, parintii mei ma bat, mai ales mama.Desi mai am o sora de 10 ani, si daca ii fac ceva sau nu stiu ce imediat sar cu jigniri si cu bataia.astazi cand m-a lovit cu cotoru de la matura, am pus mana stanga sa ma apar, ca daca nu imi venea in fata.in urmatoarele secunde a apacuat sa ma loveasca, iar eu pentru prima data in viata i-am bagat mana drepta in gat si am impinso.nu a reactionat cu nimic, dar a venit tata si am2 au inceput sa dea cu palmele si pumnii, pana la urma am scapat si imediat am sunat la 112.am discutat cu o doamna cateva min si dupa m-am dus la sectia de politie, acolo tot la fel am spus ce s-a intamplat si mi-a dat o reclamatie sau ce este aceea, ca maine 08.07. 2012 la ora 09:00, sa se prezinte am2, cu actele de identitate...am fost si la medicul de familie, pentru ca 3 degete de la mana dreapta nu le mai pot misca.am cerut sa mi se dea certificat medicolegal, cred ca maine o sa mi-l dea.Nu stiu ce sa mai fac.ar putea sa ii bage la puscarie? Sau ajutati-ma cu ceva sfaturi, Va rog.
Deci fara misto este adevarat tot ce am scris, si inca nu am scris tot ce am pe suflet.Am ganduri de la un timp sa ma sinucid.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fapta lor constituie infractiunea de lovire si alte violente (art.180 Cod penal), agravata de faptul ca este comisa asupra unui membru de familie, citez:
"ART.180. Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
1^1 Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
2^1 Faptele prevazute la alin. 2 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul faptelor prevazute la alin. 1^1 si 2^1 actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu."
Nu te prosti, viata merita traita. Mai ai putin si faci 18 ani si te vei putea descurca singur.
Nu stiu daca merita sa-ti bagi parintii la cheltuieli, amenda este destul de mare si nu cred ca o sa te priveasca cu ochi mai buni dupa aceea.
Parerea mea este sa vorbesti cu ei, sa le explici situatia si sa-i rogi s-o mpuna la ounct (dar nu prin bataie) pe sora ta, care profita de faptul ca este mai mica.
De asemenea poti vorbi si cu rude apropiate ori prieteni de familie, care au influenta asupra parintilot, poate se va remedia situatia. Succes si numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ii bagi la inchisoare si nu ai rude care sa va ajute, va baga la orfelinat. E ca si cum te-ai arunca din lac, in put. Mai bine sa primeasca amenzi usturatoare, asa vor inceta cu violenta domestica. Si rezista, scoate-ti gandurile sinucigase din cap, gandeste-te macar la surioara ta, are nevoie de tine.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna Ionut,

Te ingrijoreaza ceva sau crezi ca esti in pericol?
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente