| Habarnuamcenumepum a întrebat:

Bună ziua TPU, vreau sa îmi iau un pistol airsoft(am 16 ani) menționez ca sunt la tara într-un loc izolat deci îl pot folosi doar în curte și pe câmp, acum întrebarea e voie sa dețin un airsoft neavând 18 ani? Adică nu e arma de foc pana la urma

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate, avand in vedere ca varsta minima pentru procurarea si detinerea acestora arme este de 18 ani, fiind arme neletale de categoria D.
Doar replicile de arme tip airsoft (categoria E) pot fi procurate si detinute de orice persoana, indiferent de varsta.

| Brizbriz a răspuns:

Legal nu e, dar, nu te verifica nimeni daca il comanzi on-line, iar apoi daca il folosesti cu discretie si cu responsabilitate, adica nu te vede nimeni cu el, dar MAI ALES nu ranesti pe nimeni cu el (si am vazut caz la tembelizor, una ranita de asa un pistol cu care s-a tras din alta curte) atunci nici nu patesti nimic

| NonZarek a răspuns:

Nu este legal, chiar dacă nu este arma de foc, este arma cu proiectil periculos, care poate produce daune uriașe și neplăcute. E foarte periculos și astfel e clasificat în categoria arme periculoase. Dacă mergi pe strada sau oriunde altundeva în public și te perchezitioneaza și găsește asupra ta pistolul, o încurci, dosar penal și amenda. Merita? Deloc. Așteaptă mai 2 ani și poți legal sa deții unul, pana atunci stai chill

| Habarnuamcenumepum explică (pentru NonZarek):

Eu îs într-un loc izolat nu am mai avut politia pe aici de peste 3 ani și vorba aia, nu e ilegal dacă nu te prinde happy

| MotoBlitz a răspuns:

Nu, nu ai voie să deții unul. Dacă vrei să îl scoți din incinta curții tale trebuie sa ai la tine:
Cutia in care se va afla
V-a trebui să ii scoti încărcătorul și să fie gol
De unde vrei sa il iei? Dacă il comanzi, curierul nu ți-l va da ție, vei fi nevoit să chemi un adult caruia să il înmâneze. Poți sa tragi la tine in curte, dar pe camp nu prea ai voie pentru ca este domeniu public (aparține primariei comunei).
Nu ai voie cu el in locuri publice (magazine, săli de conferințe, teren de fotbal, pe lângă diferite instituții).
Deci tot ce poți face cu el este să tragi in niște ținte din hârtie prin curte și dacă vrei sa faci airsoft, poți să te duci, dar v-a trebui să dea părintele tău semnătură că dacă te va lovi cineva cu o biluță nu il vei da in judecată, plus că îți trebuie si costum.
Caută pe YouTube, este cineva care a făcut un video despre asta și arată clar cu citate din lege tot ce ai si ce nu ai voie sa faci. Distracție plăcută in tragerea la țintă de hârtie!