Daca tatal tau va face succesiunile dupa ambii parinti, atunci va fi (si) el proprietar, impreuna cu ceilalti mostenitori (daca exista).
DOAR in acel moment poate pune pretentii de evacuare, in caz ca obtine si divortul.
In acelasi timp, si voi puteti avea pretentii de despagubire, daca demonstrati ce lucrari ati facut in casa, care i-a marit valoarea. Acesta se poate demonstra primordial cu chitante si facturi platite pentru materialele folosite, precum si alte documente, fotografii, martori.
Are dreptul sa ceara, daca constructiile si terenul aferent sunt proprietatea lui, ca mostenire dupa parintii lui.
Ca sa va evacueze ar trebui sa obtina o hotarare judecatoreasca in acest sens si ma gandesc ca n-o s-o faca daca voi platiti totul. Si apoi veti avea dreptul la despagubiri pentru constructiile facute de voi fara ca el sa fi contribuit cu ceva si pana v-ar plati puteti cere sa stati acolo.
O sa ajunga mos fara puteri cerand mila sa ai grija de el. Atunci il trimiti in masa
Sunt despartiti, nu vorbesc, dar si ea sta tot in aceeasi curte, deoarece nu are unde sa se duca, stau separati, unul in tr o camera in fata iar celalalt intr o camera in spate, separate. Tata nu a fost un tata exemplu, el nu a ajutat, nu a facut nimic bun in viata lui, sta in casa parintilor si el, si nu a facut vre o camera sau eva, iar acum cand noi copii ne am cumparat cum am putut, o masina, am inceput sa facem cate putin la casa, ba o camera, ba alta, cum am putut si tata, ne tot impiedica sa facem ceva, lasam ceva pe curte, ni le ia, masina o gasesc zgariata, el umbla cu alte femei de cand aveam eu 15 ani. si acum la 52 de ani cat are, tot asa face, toti banii, tot salariul lui il da la femei, la fete de varsta mea, sau si mai mici. Vorbeste la telefon cu ele de fata cu noi. Nu are rusine. El nu plateste apa, gaze, cablu sau internet, dar suntem nevoiti sa le platim noi, ca altfel el nu le plateste.
Că tata nu e un exemplu bun am înţeles. Nu poţi tu face nimic în privinţa asta şi cu atât mai puţin noi. Dar cred că ar trebui să fii onest cu tine însuţi şi să recunoşti că ai greşit. Te-ai apucat să faci cheltuieli cu îmbunătăţiri la casă înainte să te asiguri că ai şanse reale de a rămâne acolo. Ai ştiut bine că actele sunt pe numele lui şi totuşi ai riscat. Dacă ai ştiut ce fel de om e, de la început trebuia să te orientezi altfel. Cu micile economii pe care le-ai făcut trebuia să te muţi de acolo, să stai un timp cu chirie sau să încerci să cumperi ceva, undeva. Orice, numai să nu depinzi de el. Ai riscat, ai crezut că merge, dar uite că n-a mers. Vezi şi tu ce se mai poate face de acum încolo. Asumă-ţi greşeala.
Raspunsul il ai in prima propozitie. Zici ca e casa buncilor din partea tatalui. El are actele de la parintii lui (bunici tai)R: da. Dar daca nu si-a indeplinit obligatiile de parinte, instanta poate decide diferit fata de parerea tatalului
Salut. Cat timp actele de moștenire de la părinți sunt pe numele lui, da. Insa o sa puteți cere despăgubiri dacă puteți dovedi ca ati făcut ceva acolo.