| Serban11233ht a întrebat:

vă rog dacă mă puteți ajuta cu o întrebare..am fost in Danemarca și am lucrat 3 ani acolo, in acest timp am imprumutat de la un coleg niste bani și pe parcurs i.am dat împrumutul si dupa am venit in romania..acum el spune ca nu i.am dat toți banii si a spus ca m-a dat in judecată pe bază bancare si o sa vina politia la mine sa semnez o citație ca pe 25 aprilie am proces. Oare este adevarat? se poate da in judecată pe baza bancară?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Politia n-are nici o atributie in cauze civile, cum este situatia ta.
Daca te-a dat in udecata o sa primesti citatie de la judecatoria unde se va udeca procesul.
Si pentru a obtine castig trebuie sa dovedeasca imprumutul. Daca el dovedeste ca te-a imprumutat atunci tu trebuie sa dovedesti ca i-ai restituit integral imprumutul.
Asteapta sa primesti cererea de chemare in judecata si citatia si o sa vezi cum dovedeste imprumutul.

| Violleta2022 a răspuns:

Despre ce baza bancara vorbesti?
Nu a fost un imprumut prietenesc?
Atata vreme cat tu nu ai facut imprumut bancar si nici imprumut legal la notar, nu te poate trage nimeni la raspundere pentru nimic.
Imprumuturile intre prieteni, se rezolva intre prieteni!

| ALGator a răspuns:

I-ai dat banii înapoi în mină (eventual martori?) sau prin transfer bancar?
El cum dovedește ca ți-a împrumutat bani si cu ce condiții?

| Raducons a răspuns:

Nu se poate stai linistit, numai daca aveti un contract la notar facut

| combativul a răspuns:

Ce prieten e asta?

| andreyksd a răspuns:

Mosule atata timp cat tu nu ai semnat nimic ca ati facut vre un imprumut sau el ca ti-a dat vre un ban... Politia nici nu se baga la chestii din astea de clasa a 4-a, sfatul meu e sa il lasi in rasa lui in pace sa nu ii mai raspunzi si etc si ai terminat galceava cu el, sunt jandarm si niciodata nu am auzit vreo discutie ca se face proces ca x si y au avut un imprumut "prietenesc", nu are dovezi, nu are nici o hartie, tu nu ai nici o chitanta, serios cu ce sa se faca procesul? Stai linistit si lasa-l sa aiureze, te salut