| Oggi a întrebat:

Vreau sa discutam un subiect foarte interesant, eu personal nu am mai intalnit.

Un candidat pentru f-tia de primar, i s-a dat o amenda penala de 2 000 lei pentru ultraj, el a atacat cu recurs, apoi a facut contestatie in anulare, recent (16 mai 2012) i s-a respins cererea de la Curtea de Apel admitandu-se hot din prima instanta, drept urmare hotararea primei instante ramane. - deci e trecuta in cazier.

Acum, continuare e foarte interesanta:

El s-a inscris drept candidat la alegerile locale, inscrierea fiind facuta pana pe 1 mai. Acum ca s-a dat verdictul definitiv dupa inscriere, cum se mai poate contesta?
Nu am gasit nici o prevedere care sa ne ajute in acest caz.

Ce credeti ca ar trebui facut? Pana la urma avem un candidat cu cazier la functia de primar.

Va multumesc in avans. Voie buna.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/......orale.html

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este adevarat, nu exista o prevedere expresa in legea alegerilor locale, nr.67/2004, conditiile cerute trebuie indeplinite la data depunerii candidaturii si nu se spune ce se face daca intervine o situatie de acest gen dupa acceptare.
Consider ca este o obligatie morala a respectivului sa renunte la candidatura si sa se retraga din cursa.
De asemenea, daca ar fi ales, judecatoria ar putea sa anuleze alegerea lui, in baza prevederilor legii administratiei publice locale, nr.215/ 2001. Numai bine!