1.Daca fratii tatalui tau au semnat declaratii de renuntare la succesiune sau de neacceptare a succesiunii dupa bunicul tau atunci nu mai au dreptul sa mosteneasca ceva. In acest caz mostenitori sunt bunica in cota de 1/4 parte din toate bunurile bunicului (indiferent ca sunt in intravilan sau extravilan), ca sotie supravietuitoare si tatal tau in cota de 3/4 parte din averea bunicului.
2. Dupa bunica ta mostenitori sunt toti cei 4 frati - tatal tau si ceilalti 3 frati ai acestuia, fratii au renuntat doar la succesiunea dupa tatal lor, nu si dupa mama lor.
3.In privinta succesiunii dupa bunica ta terenului extravilan mostenitor va fi cel care a folosit terenul, se presupune ca a acceptat tacit mostenirea.
4.Va trebui ca tatal tau sa obtina un certificat de calitate de mostenitor si apoi va putea face demersurile pentru obtinerea terenului extravilan.
Multumesc de raspuns dar eu va mai intreb mama si tata au obtinut in 1989 contract de intretinere pe bunica pe bunurile ei si a mai ramas o parte din teren di gradina pentru care s-a deschis succesiunea la notariat.am consultat un avocat si ne-a zis ca pentru faptul ca mama are contract de intretinere dupa bunica din 1989 si ceilalti frati a lui tata, mentionez ca tata e decedeat din 2004, nu au deschis actiunea succesorala in 6 luni de la moartea bunicii ea adecedat prin iunie si pana in decembrie 1989 trebuia sa se faca succesiunea dupa ea dar nu iau interesat, acum noi am avea dreptul la intravilanul dupa bunica indiferent daca ei vin sau nu sa ne semneze, atacam in instanta si ii desmosteneste, pe baza la ce v-am scris nu se poate aplica si la terenul extravilan? adica dupa bunica deoarece nu s-a facut succesiunea in 6 luni de catre frati pentru terenul intravilan nu se considera pierdut si dreptul de a mostenii dupa terenul extravilan? de catre fratii tatalui? o zi buna.
Tocmai fiindca am citit, la prima intrebare, despre contractul de intretinere, nu m-am mai referit la terenul intravilan si la constructie, acesta este proprietatea parintilor in baza contractului de intretinere si a certificatului de mostenitor (daca s-a facut mostenirea dupa bunic). Daca in contractul respectiv a fost trecut si terenul intravilan (desi ma indoiesc, spui ca terenul a fost al bunicului si nu s-a obtinut titlul de proprietate pe el) m-am referit la faptul ca acesta va fi mostenit de cel care l-a folosit, se considera ca a acceptat tacit mostenirea. Totusi, nefiind intrat legal in proprietatea bunicului, in baza unui titlu de proprietate, trebuie facut demersurile de catre mostenitori si pentru a dovedi calitatea de mostenitor este nevoie de un certificat de calitate de mostenitor.
Parerea mea este sa mergeti la un avocat, cu toate hartiile ce le aveti privind bunurile bunicilor si acesta va va putea da indrumari in cunostinta de cauza.
Pune intrebarea pe avocatnet si vei primi un raspuns concret de la oameni competenti.
Trebuie mers în instanţă. Îţi recomand avocat Leonte www.avocat-bucuresti.info