| dof21 a întrebat:

Vreau sa intreb o chestie. Cineva are un produs care il fabrica din produse chimice. Acel cineva are un "brand name" pentru acel produs, dar care nu este inregistrat ca marca inregistrata. Altcineva ar vrea sa faca produca acelasi lucru. Luand in cosiderare ca marca nu este inregistrata, ar putea sa o fure?

Va multumesc,
P. S. Nu uitati ca acel produs exista deja pe piata.

Răspuns Câştigător
| mariobros a răspuns:

La OSIM daca nu este inregistrat numele respectiv de catre cineva, o poate face oricine vrea, primul venit-primul servit, chiar daca brand-ul exista pe piata. Din momentul cand cineva a inregistrat acel nume la OSIM, nimeni in afara de cel care l-a inregistrat nu-l mai poate folosi, decat cu acordul expres al detinatorului de marca. Cel putin asa stiu eu, intereseaza-te la OSIM( Oficiul de Stat Ptr Inventii si Marci).

4 răspunsuri:
| kllass a răspuns:

Se poate inregistra dar dupa aceea vei fi dat in judecata de cei care au produsul deja pe piata. Plus de asta dupa ce il inregistrezi trebuie da-ti ceilalti in judecata cu intrdictia de al mai folosi. E complicat dar depinde de miza.Chestii avocatesti...

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Marca inregistrata se refera la denumire. "Reteta" trebuie brevetata inainte de a lansa produsul pe piata din cate stiu eu.

| luckyman a răspuns:

DA. Exemplul insulinei iti spune ceva?

| tsigalkoro a răspuns:

Cel mai bine e sa ii intrebi pe cei de la http://nomenius.ro/