Daca respecti regulile poti sa faci constructia respectiva si vecinul nu poate face nimic legal.
Totusi ar fi bine sa-l lamuresti, este preferabil ca vecinii sa se inteleaga.
Am încercat sa lămuresc. Momentan fără succes. Legal, vreau sa știu dacă corespunde termenului construcție și dacă în acest moment, in aceste condiții sunt legal sau nu.
Nu este constructie, dar este o lucrare si aceasta trebuie sa respecte distanta de 60 cm, daca prin regulamentul de urbanism nu este prevazuta o alta distanta.
Conform Codului civil, citez:
"ART. 612. Distanţa minimã în construcţii
Orice construcţii, lucrãri sau plantaţii se pot face de cãtre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţã de linia de hotar, dacã nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât sã nu se aducã atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimã se poate face prin acordul pãrţilor exprimat printr-un înscris autentic."
Ce inseamna lucrare? Este ambiguu. Din intelesul meu, este vorba de a lucra, o actiune. De asemenea legea 51/1991 vorbeste si despre neprovocarea de atingere. Nu sunt suficient de sigur pe ce vrea sa exprim, si avand toate informatiile astea unele clare si altele mai putin, intreb pe cei ce stiu mai bine.
Lucrare este si rezultatul actiunii de a lucra.