Este votba de testul de 15 intrebari care este obligatoriu sa fie sustinut in anumite cazuri de suspendare a dreptului de a conduce, conform OUG 195/2002 (Codul rutier), rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei, un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului ori circulaţia pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale."
Daca suspendarea a fost numai pentru viteza nu trebuie sa sustii acel test.
Poate-i mai bine sa ramai pieton pe viata, ca nici dupa 2 suspendari nu te potolesti, tot gandul la viteza il ai, ceea ce nu este normal, fiindca esti un pericol pe sosea, pentru ceilalti soferi si pietoni.
Nu te mai duce, poate avem noroc cu toții și ți-l anulează de tot.
Așa, ar fi un berbec mai puțin pe șosele și am fi și noi, restul, proștii care conduc regulamentar, puțin mai în siguranță.
La un calcul simplu:
- dacă erai în localitate, aveai 100km/oră
- dacă erai în afară, aveai 140
Bravo! Ai stil!
Apropo, dacă nu ți-l anulează, încearcă să mai calci o dată pe bec, poate avem totuși noroc.
Salut bro
Cred că toți la ieșire din localitate ii mai dam...106 am avut așa
Trebuie o trezire
Ce sa facem
Nu chiar toți, crede-mă.
Am permis de peste 20 de ani și n-am avut niciun accident, nicio amendă. Dar nu e zi lăsată de la Dumnezeu să nu feresc doi-trei șmecheri în trafic. Când te urci la volan, ești responsabil pentru viața ta, a celorlalți din mașină și a celorlalți participanți la trafic sau pietoni. Dar mulți, foarte mulți, preferă să uite asta și să se dea în stambă pe șosele.