Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Noiembrie 2024 sunt:
Astăzi, s- a întâmplat un lucru pe care efectiv nu pot să trec. Atât din punct de vedere psihic, cât și din alte puncte de vedere... Sunt elev, la un anume liceu. Iar după cum spuneam, am...? (mai mult)
Daca sunt gasite plosnite intr-o canapea a unui apartament reamenajat, in timpul in care chiriasul locuieste inca acolo, cine suporta cheltuielile unei eventuale dezinsectii?
Salutare, am auzit ca dupa ce cumperi un apartament/vinzi un apartament, trebuie sa platesti un comision la notar, acela este 1- 3%. Stiti un Notar ieftin in Bucuresti? sau cum ma documentez si ce...? (mai mult)
Bună ziua, tuturor! Știe cineva dacă pot sa îmi schimb buletinul pe aceeași adresa, in condițiile în care proprietarii casei sunt decedați și nu s- a făcut succesiunea? Ori trebuie neapărat...? (mai mult)
Buna TPU, am si eu o dilema. Am inchiriat o camera intr- un apartament de doua camere unui student la mijlocul lunii septembrie pana in luna iulie, acum el mi- a zis ca in jurul datei de 20 decembrie...? (mai mult)
Se poate solicita ca o petiție / reclamație sa nu mai fie solutionată/să nu se mai ofere un răspuns dacă aceasta ( petiția/reclamația ) a fost depusă autorităților? ( primărie sau alte instituții)....? (mai mult)
Salut am o intrebare oare ca sa devin pompier fara bac unde ar trebui sa depun dosarul sau ce trebuie sa fac sa ma inscriu dar cu incadrare directa si cat ar fi salariul oare?
Bună ziua Rog ajtor Am o vecina care hraneste pisicile fără stăpân din cartier sub geamul meu, aruncand resturi alimentare și bubițe de la etaj, eu locuind la parter și ea la et 3. Îmi provoacă...? (mai mult)
Buna! Sunt angajata part- time in weekenduri, pe o perioada determinata. Contractul meu expira pe data de 25 noiembrie, dar eu doresc sa imi aplic demisia din motive personale. Mie mi se aplica preavizul...? (mai mult)
Dacă sunt încă elev și am împlinit 18 ani în mai 2022 și pana în prezent nu am făcut cerere de alocație pentru elev major, dacă voi face cererea asta acum, îmi voi primi alocația pentru ...? (mai mult)
Daca un profesor este condamnat cu inchisoare cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului poate sa mai preda?
E perfect in regula sa ai alta orientare sexuala. De ce nu esti de acord? Astept argumente.
Va salut! Daca cumpar o masina cu numerele rosii expirate mai am nevoie de fiscal la R.A.R?
Buna ziua TPU, eu in momentul de față sunt in Germania... si as vrea de sarbatori sa merg in Romania dar nu mi am plătit abonamentul la sală de vreo 5 6 luni, doar mi- a venit email ca daca nu voi...? (mai mult)
Chiar vreau sa înțeleg perspectiva ambelor părți, e cineva care până în ziua de azi susține Israelul in lupta lor contra Hamas și Hezbollah? N- am cunoscut nici o persoană care să fie pro- ...? (mai mult)
Salut! Am si eu o problema, parintii mei sunt divortati si sunt in cresterea tatalui(mai bine zis in cresterea bunicii mele de pe tata pentru ca el n- a avut legatura cu viata mea si a surorii mele) si...? (mai mult)
Bună. Se poate sa îmi explice cineva care are mai multe cunoștințe în legătură cu legile și cu munca? Lucrez in comerț într- un magazin comun foarte des întâlnit, nu doresc sa specific denumirea...? (mai mult)
Dacă cumpar o mașină cu numere roșii și are Rar-ul făcut, ce acte trebuie sa îmi dea la mașină ca să o pot înscrie și sa o trec la primărie?
Salut, recent am fost angajat la o firma care mi- a promis ca imi va face contractul individual de munca in scurt timp dupa ce termina cu niste probleme interne. Am lucrat deja la aceasta firma pentru...? (mai mult)
Voi fi amendat dacă am sunat la poliție pentru că tatăl meu era violent cu mama mea, dar când poliția a ajuns acolo ei se comportau normal? Am trecut azi pe acolo și mama mea are vânătăi, și...? (mai mult)
Daca pleci de la o firma si semnezi foaia aia de demisie sau de decizie de incetare a contractului de munca si vrei sa mergi inapoi la firma respectiva, trebuie sa iei totul de la inceput? Sa aduci iar...? (mai mult)
Bună! Atunci când îți faci un vaccin, ai dreptul la o zi liberă de la muncă? Dacă totuși te duci la muncă în ziua aceea, îți poți lua acea zi liberă altădată? Mulțumesc!
Eu stau în chirie cu părinții mei, dacă se întâmplă ceva casei, când eu nu sunt acasă, iar în accident ei decedează, proprietarul ma poate da pe mine in judecată pentru despăgubiri?
Bună ziua! Are voie administratorul să intre în cameră de cămin și să ia caloriferul electric din cameră fără să fim în cameră? Puteți spune și leagea?
Oare este bine ca alegerile prezidențiale și parlamentare sa fie în același timp? Se spune ca se va încearca frauda!
Bună! Am dat sala de mai multe ori, fără să știu ca acea taxă se plătește o singura data, doamnele de la sală mi- au zis ca îmi pot recupera banii intrând pe un site pe net. Ma puteți ajuta?...? (mai mult)
Hey TPU, am o amică care urmează cursuri la frecvență redusă de vreo doi ani. Îmi puteți spune dacă mai beneficiază de alocația de stat? Menționez că anul trecut i s- a spus că va primi în...? (mai mult)
Am fost amenințat de un fost prieten ca se duce la banca pentru niste tranzatii pe care sustine ca nu le recunoaște. Tranzactii din 2023 pana in prezent. Tranzacțiile sunt facute de mine cu acordul ...? (mai mult)
Buna seara! Spuneți va rog daca știe cineva. Dacă soțul a avut un accident în Germania și e in spital, eu cum pot lua procura pentru copil să mergem la el?
Este adevărat că capitalismul scoate din noi tot ce avem mai dezonorabil? Ajungem să ne slujim unii pe alții pentru profit, uitând că suntem cu toții semenii lui Dumnezeu? Clasificăm oamenii în...? (mai mult)
Am observat pe rețelele de socializare postări cu peste 9.000 de comentarii, toate venind de la persoane reale, dintre care peste 7.000 critică și insultă, în special pe Marcel Ciolacu. Și totuși,...? (mai mult)
Salut. Sunt student la facultate, anul 2 la universitatea Ovidius din Constanta. Sunt orfan de 1 parinte deci am gratuitate 100% pe tren. Pentru a cumpăra bilete pe tren trebuie să prezint legitimația...? (mai mult)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati.Deci:parintii mei vor sa- mi dea in mostenire un teren, eu sunt casatorita, parintii mei ar vrea sa am drept doar eu, de asta au ales mostenirea, eu si sotul nu vrem asta...? (mai mult)
Buna, cât va fi indicele de solidaritate pentru cei cu handicap?
Foarte urgent! Buna seara! Am o situatie mai delicata. Sunt din Republica Moldova si as dori sa ma angajez in Romania. Am cetatenie si pasaport dar nu am buletin (a expirat). Daca ma angajez cu actele...? (mai mult)
Am si eu o intrebare- tatăl meu a decedat, eu fiind unicul copil iar la el in casă nu am gasit actele casei, mă gandesc să nu o fi instrainat la altcineva, să investesc 10000€, iar apoi să...? (mai mult)
Cum vi se pare ca statul, adică PSD, să ia 50% din salariul tău? De exemplu, dacă salariul brut este de 5000 de lei, tu rămâi în mână cu doar 2500 de lei. În același timp, de aproape 30...? (mai mult)
Bună ziua! Ieri am fost surprins de pistolul radar, depășind pe linie continua! Am fost oprit, reținut permisul pentru 60 de zile și la revedere. Problema e ca după alți 30 de km, am depășit...? (mai mult)
În urmă cu aproximativ 10- 15 ani, îmi amintesc destul de bine cum angajatorii, atunci când mergeai la un interviu de angajare, spuneau că au destui oameni la poartă și nu mai doreau să facă...? (mai mult)
Salut. Astazi sunt la protectia muncii si voiam sa stiu daca ma tine 8 ore sau de maine incep programul normal.
Buna, stie cineva daca ma ia la sala daca am sters din greseala emailul cu programarea? Gen nu ma poate gasi in pc?
Salutare, eu am luat de la provident un împrumut acum cred ca mai bine de 12ani în urma și nu l- am mai plătit și acum m- am angajat dar nu mi- a venit nimic la firma. Posibil sa nu îl mai am de...? (mai mult)
Bonjour, madam. Cât mai valorează acum tichetul de masă oferit de angajatori? Tot între 10 și 15 lei? Cam cât mănâncă un nepalez porția lui zilnică de orez? Totuși, se poate compara un nepalez...? (mai mult)
Ce părere aveți despre război-ul rus-ucrainean?(puteti mentiona si pe cine sustineti)
Salut! Daca pe fisa de scolarizare am alta adresa decat pe buletin, mi-am schimbat buletinul…mai pot da sala?
Salut, sa zicem ca doua persoane se despart dupa 10 ani de casatorie iar la partaj instanta a decis ca fostul sot trebuie sa plateasca fostei sotii 20.000 euro. Daca el zice ca nu are de unde sa plateasca,...? (mai mult)
Ce tip trotinete electrice au nevoie de RCA obligatoriu? De la cat la cat poate varia pretul pe 12 luni? Ce costuri poate acoperii acest RCA in caz de evenimente? De cand intra in vigoare legea ce numar...? (mai mult)
E legal sa importi telefoane ieftine din china si daca le pot vine? si daca da cat de multe telefoane este legal fara acte
Ieri a fost 8 noiembrie si inca nu am primit alocatia, cei care aveti 18 ani si ati facut cerere pentru a primi alocatia, ati primit-o?
Medicament in sange - lăsat fără permis Va salut. Acum 4 luni, in timp ce mă deplasam către serviciu am fost oprit în jurul orei 7:00 de un echipaj de poliție în vederea testării la alcool...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Nefericitu1 întreabă:
Sunia611 întreabă:
Garrix2004 întreabă:
Ioana06i întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Lumea muntilor
Care este cel mai inalt munte din lume? Dar cel mai lung lant muntos? Tu stii?