| missandrab a întrebat:

Cam cat costa un avocat? Am nevoie pentru a rezolva pe cale legala niste probleme cu terenurile. Stiu ca suna cam impropriu, cat costa...Dar aveti idee? Sunt din jud. Iasi, poate difera tariful de la judet la judet, stiu si eu?

Răspuns Câştigător
| KhludCiprian a răspuns:

Iti recomand sa mergi la un notar. De obicei hartiile si legalizarile sunt majoritatea costurilor.
http://www.notar.ro/judet,iasi--oras,iasi/notari.html
De obicei notarii dau sfat gratuit pentru hartiile sub care ei lucreaza.
De asemeni, ei iti pot indica avocati (doar daca este cazul):
http://www.notar.ro/judet,iasi--oras,iasi/notari.html

| KhludCiprian a răspuns (pentru KhludCiprian):

Ti-am dat de doua ori link-ul. Este primul gasit, dar nu e lista mea, poti merge la orice alt notar.
De obicei orice avocat iti va oferi prima sedinta gratis, dar iti adauga cam 50% peste pretul hartiilor (daca sunt dispute si pur si simplu trebuie sa fie clarificate hartii - ce tot la notar ajungi), de asemenea poti sa te astepti daca e ceva de genul: de vandut un imobil unii chiar sa iti pretinda cam 1% din costul imobilului.

Sunt din Iasi (sau eram) si stiu ca sunt birouri notariale peste tot, de exemplu langa Orange (fata in fata cu Tribunalul).

Personal nu-ti recomand cu un avocat (decat daca e pe domeniu) decat daca vrei sa salvezi timp, si el sa iti dea hartiile gata semnate. Dar ca sa "nu fii trasa in piept" iti recomand sa ai un nr de telefon mobil la un notar, sa nu iti faca supra-legalizari degeaba (dat fiind ca el va lua un comision din pretul hartiilor, s-ar putea sa iti puna legalizari doar ca sa isi creasca venitul ce il platesti).

| missandrab explică (pentru KhludCiprian):

Multumesc!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de ce probleme ai cu terenurile.
Daca este nevoie de reprezentare intr-un proces atunci onorariile difera destul de mult de la avocat la avocat, depinde de natura procesului, daca este simplu sau mai complicat si de cat de bun/cata faima are avocatul, nu este o suma fixa.

| KodrutZ a răspuns:

Difera de la avocat la avocat si in functie de natura problemei, desigur.

| oprescudorin11 a răspuns:

Avocatul iti va cere cat poti sa-i dai, sunt ca si cainii, cat le dai sa manance, ei mananca si-ti mai cer!
Dar:poti gasi un avocat, caruia sa- i dai o suma sau o bucata de teren, notarial, prin care se obliga sa te reprezinte, sa-ti rezolve litigiile pana la capat. Chiar si ala te mai ciugule, dar daca mergi la 'pausal', vei pierde tot! Caci ei merg cel mai adesea la 'doua capete'. Si cu tine si cu cine ai litigiile, care da mai mult! Asta e deviza lor. Cand iti ia banii, e cel mai 'dragut', apoi, gandeste-te si la asta!

| Andreea22X a răspuns:

In functie si cat de bun e avocatul ..asa si tarifu e mai mic/mai mare.