| NWOtheory a întrebat:

Cam câți bani credeți că ia firma Returo pentru nereturnarea sticlelor? Ce se întâmplă dacă eu sau alte persoane nu reciclez sticla și o deformează astfel încât să nu mai poată fi primită în aparat? Pierd bani, iar acești bani unde ajung? Am auzit că vor să mărească garanția la 1 leu. Adică, dacă nu plătești acel 1 leu pe garanție, nu poți cumpăra produsul. Practic, o scumpire indirectă a produselor. Orice măsură luată de stat sau de guvernul României nu este în interesul nostru, ci doar pentru beneficiul și profitul lor.
RetuRO SGR, tupeu nesimțit – nu comunică unde sunt automatele de colectare și nici ce face cu zecile de milioane de euro încasate lunar: Nu ni se aplică legea informațiilor de interes public
Voi ce părere aveți? Mie așa mi se pare.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

In principiu ai dreptate, cu o mentiune - nu e vorba de profit, ci de acoperit un deficit. Care e din ce in ce mai mare si va fi si mai mare in viitor. Ce poti sa faci - si sfatuiesc pe oricine asta - e sa iti reduci la minim consumul de produse cu ambalaje sgr. Hai sa fim seriosi, se poate trai fara Cola si alte mizerii de genul. Chiar si fara bere. happy

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai cine te pune sa nu îți iei garanția de pe sticla? Sau daca ai lua o nu ai mai avea cum să te plângi pe net?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Cine te pune? Sa zicem ca singurul automat de retur de pe o raza de 5 km e la un Kaufland. In 99% din cazuri, cand te duci acolo sunt la coada 4-5 insi cu cateva SUTE de ambalaje fiecare. Ai de pierdut minim 30 de minute ca sa stai la coada? Exact. Sau e blocat/stricat/plin automatul. Ce faci? Te duci la naiba in praznic cu 5-6-10 ambalaje cit ai tu? Sistemul e absolut retard implementat. Nu mai zic de faza cu ambalajele sa nu fie deformate samd. Si ce se intampla cu ele dupa ce le bagi in aparat? Le sparge/deformeaza!

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Returnez fiecare sticla din prima zi de când e sistemul. Daca vrei poți. E ochestie de civilizație. Toate statele civilizate din vest au reușit. Numai noi ne plângem că nu ustura.

Fii atent apropos de civilizatie - ai de returnat 250 de sticle. Cum o faci in vest si cum o faci la noi? La ei basculezi tot sacul si le numara aparatul. La noi le bagi cate una. Daca ai atita timp de pierdut, go for it...

Eu am reciclat sticle și în Olanda și în Germania. Fix același sistem ca la noi. Nu mai dramatiza gratuit.

Eu am vazut un clip din UK/Suedia/alteceva. Ma indoiesc ca olandezii sau nemtii stau sa bage sute de sticle cate una...

Ohoho ce vin olandezii cu sacosica la Albert Hein și stau la aparate sa bage sticla cu sticla

https://aweh.nl/2019-07-07/statiegeld/20190706_151002.jpg