In principiu ai dreptate, cu o mentiune - nu e vorba de profit, ci de acoperit un deficit. Care e din ce in ce mai mare si va fi si mai mare in viitor. Ce poti sa faci - si sfatuiesc pe oricine asta - e sa iti reduci la minim consumul de produse cu ambalaje sgr. Hai sa fim seriosi, se poate trai fara Cola si alte mizerii de genul. Chiar si fara bere.
Pai cine te pune sa nu îți iei garanția de pe sticla? Sau daca ai lua o nu ai mai avea cum să te plângi pe net?
Cine te pune? Sa zicem ca singurul automat de retur de pe o raza de 5 km e la un Kaufland. In 99% din cazuri, cand te duci acolo sunt la coada 4-5 insi cu cateva SUTE de ambalaje fiecare. Ai de pierdut minim 30 de minute ca sa stai la coada? Exact. Sau e blocat/stricat/plin automatul. Ce faci? Te duci la naiba in praznic cu 5-6-10 ambalaje cit ai tu? Sistemul e absolut retard implementat. Nu mai zic de faza cu ambalajele sa nu fie deformate samd. Si ce se intampla cu ele dupa ce le bagi in aparat? Le sparge/deformeaza!
Returnez fiecare sticla din prima zi de când e sistemul. Daca vrei poți. E ochestie de civilizație. Toate statele civilizate din vest au reușit. Numai noi ne plângem că nu ustura.
Fii atent apropos de civilizatie - ai de returnat 250 de sticle. Cum o faci in vest si cum o faci la noi? La ei basculezi tot sacul si le numara aparatul. La noi le bagi cate una. Daca ai atita timp de pierdut, go for it...
Eu am reciclat sticle și în Olanda și în Germania. Fix același sistem ca la noi. Nu mai dramatiza gratuit.
Eu am vazut un clip din UK/Suedia/alteceva. Ma indoiesc ca olandezii sau nemtii stau sa bage sute de sticle cate una...
Ohoho ce vin olandezii cu sacosica la Albert Hein și stau la aparate sa bage sticla cu sticla
https://aweh.nl/2019-07-07/statiegeld/20190706_151002.jpg
mielu întreabă:
anonim_4396 întreabă: