| AC4S4 a întrebat:

Cam cu cat timp inainte de alegeri ar trebui o persoana sa stie clar cu cine doreste sa voteze?

In cazul in care un cetatean nu are habar despre alegeri (ce se voteaza, cine candideaza), cine considerati ca este vinovat?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

E dreptul lui sa voteze, dar DATORIA lui sa se informeze. Doar el e vinovat daca habar nu are ce si cum se voteaza.

49 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde, și interesul pentru politică e destul de scăzut pentru majoritatea oamenilor, e posibil să nici nu te regăsești în programul niciunui partid, nu poate fi cineva vinovat.

de ex. eu sunt destul de convins de 2 ani cu mici rețineri

| AC4S4 explică (pentru anonim_4396):

Exista pana la urma si candidati independenti. E absurd sa cauti un partid/candidat care sa corespunda 100% cu valorile tale.

Eu nu cred ca oamenii se informeaza despre alegeri. Inteleg ca e scazut interesul pentru politica, dar un minim trebuie sa existe. Poate nu-mi place matematica, asta nu inseamna ca un calcul simplu trebuie sa ma puna la pamant.

Lozinca "Nu am cu cine vota" nu e valabila. In 2014 au fost la europarlamentare 15 partide inscrise si 8 independenti. Daca din atatea variante nu ai gasit una care sa ti se potriveasca cat de cat, e vina ta (ori te-a durut in cot, ori ai niste cerinte aiuristico-fantastice).

| RAY a răspuns:

Adica sa ai convingeri? nu e bine sa ai convingeri deloc, e bine sa gandesti critic,analitic nu emotional,populatia romaniei este foarte emotionala,credula,lipsita de gandire logica,analitica,hai sa vedem pe cine votam?
PSD =corupti,hoti
PNL = hoti,corupti,nu uita ca au fost impreuna cu psd o vreme nu uita ca fac parte din pd = partidul care a taiat pensile,salarile
USR+PLUS =ciocols a fost la putere a demonstrat cat de bun e,usr formațiunea nu are nicio ideologie oficială ce sa spun
ALDE=tariceanu = asta are tupeu, daca asta era in locul lui dragnea presedintele era dat de mult de la putere,trebuie apreciat tupeul lui si curajul de a spune ceea ce gandeste,nu ca il admir eu personal
UDMR = sigur nu ai vota asta
PMP =marinarul care a taiat pensi, salari

Rareș Bogdan =acest jurnalist lingator in fund a trecut la pnl penibil, jalnic, un jurnalist trebuie sa fie netru, impartial

poate as merge pe Uniunea Salvați România asa e ceva nou na, in rest

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca nu cred in niciun candidat dau cu ANULAT.
Daca vreau sa scap de un rau foarte mare (Dracnea), votez cu cel care e urmatorul ca si procentaj chiar daca nu ma satisface 100%. Mno, stiu asta acum,. Cand sunt urmatoarele alegeri?

| AC4S4 explică (pentru RAY):

"partidul care a taiat pensile, salarile " - gândește-te că a fost în perioada crizei mondiale asta. USL a luat în 2012 țara ieșită din criză.

Ai multe de criticat despre toți, nimeni nu e bun. La critici sunt toți buni, la dat sfaturi doar câțiva, la acționat mai nimeni.
In fine, mai sunt și alte partide. Tu, cum ești saș sau șvab, de ce nu votezi cu FDGR?
Cele de sus nu sunt partidele mele preferate. Aș fi votat cu altcineva dacă ar fi reușit să strângă 200.000 de semnături ca să participe ( in alte tari ai nevoie de vreo 10000-20000 ).

26 mai - alegeri europarlamentare.
Nu e bine să mergem pe ideea că "nu trebuie' să scap de nimeni, deci nu votez". In 2016 Dragnea nu avea putere atât de mare în stat, prim-ministru era Cioloș, președinte Iohannis, oamenii au mers pe ideea că nu au împotriva cui vota, așa că nu vor vota.
Și uite așa, după ce în 2015 a apărut in presa internațională cum sute de mii de români protestează împotriva PSD, apare în 2016 in presa internațională cum 45% din români votează PSD. Ce-or zice străinii? "Ăștia votează același partid împotriva căruia au protestat cu un an înainte..."

Poate acum mergeți la vot să votați împotriva lui Dragnea. Peste 5 ani nu mai mergeți pentru că nu aveți împotriva cui vota?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AC4S4):

ANULAT nu inseamna ca nu merg la vot. Inseamna ca merg si anulez votul. Scrii pe el ANULAT. Se numara. Te rog sa te documentezi.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Asta inseamna gandirea analitica, critica faptelor, ai dreptate si tu ai dreptate era criza mondiala venita din america, dar existau si modalitati, solutii mai bune, faza e ca in 30 de ani cam tot ce inseamna politicieni au fost la putere si au furat cat au putut ei de mult,nu inseamna ca daca sunt svab trebuie sa votez pe acel partid, crezi ca eu as vota cu merkel? logic ca nu, plus ca sasi sunt protestanti iar svabi sunt catolici, niciodata nu sau inteles svabi cu sasi, sasi se credeau superiori svabilor apoi svabi au arat ca pot mai mult, svabi vin din bavaria acolo e economia germaniei, sunt diferente si acolo

Romania este o colonie si niciodata nu va fi mai mult decat atat, poate veni si trumpy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Romania nu este colonie. Este un stat independent politic și economic.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai zau auzi independenta economic, nu stii ce vorbesti, Romania este o colonie fara economie si independenta, sluga tuturor celor care o conduc, Romania nu produce nimic, ceea ce produce e capital strain, banii sunt produsi de straini daca pleaca aia e praf si pulbere auzi independenta asta e gluma de 1 aprilie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce spui ca nu stiu ce vorbesc? Vrei te rog sa dai o explicatie?
Ce zici tu e ca si cum ai spune ca tu insuti ai fi o colonie doar pentru ca ai avea un creier prost.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Jignirile sa stii ca nu sunt argumente, dovedesti ca nu ai educatie, bun simt

| Uvox a răspuns:

Prin definitie politică este arta de a fi curvă.
Nu ma duc sa votez pești care urmăresc satisfacerea intereselor personale sau de grup.
O adunătură de parveniți sau viitori parveniți.
De altfel, ce se intampla in Romania post-ceausista este orice numai politica nu.
Cine crede altfel este, sa ma scuzati, naiv.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Uvox):

Și tu crezi ca rezolvarea e sa nu votezi?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AC4S4):

Votul dat unui candidat independent e din punctul meu de vedere un vot pierdut. Niciun independent nu va avea niciodată putere sa facă ceva.

| AC4S4 explică (pentru Uvox):

Ce altă rezolvare dai in afara votului? Ai putea candida tu.

| Uvox a răspuns (pentru AC4S4):

Nu am avut intenția sa ofer solutii sau sfaturi. Mi-am exprimat doar parerea.
Nu, nu am de ce sa candidez, nu am capacitatea minimum necesara pentru asa ceva.

| Uvox a răspuns (pentru suntserios):

Știu sigur că nu este. Ce nu stiu este unde am spus că ar fi o soluție?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Uvox):

Eu doar am întrebat, nu am afirmat

Nu arunca cu piatra dacă nici nu ai măcar intenția de a face ceva mai bun.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai sa nu exageram. Absolut colonie nu o fi, dar cu independenta politica si economica... ha, ha.

| Uvox a răspuns (pentru AC4S4):

Nu arunc cu nicio piatră. Este dreptul meu sa am si sa imi exprim o opinie iar asta nu are nicio legătură cu intenția de a face bine sau nu.
Daca mai spun si ca eu cred ca traiesc intr-o țară de oi ce se intampla. As fi plecat de multa daca as fi avut cum. Asa ca te rog, lasă-mă să am opinii chiar greșite dptdv.

"O adunătură de parveniți sau viitori parveniți." - Judeci niste oameni fara sa-i cunosti. Sunt oameni care candideaza si nu au cazuri penale. E ca si cum ai candida tu, din intentia de a schimba ceva in tara, iar oamenii ti-ar spune ca in viitor oricum o sa furi, fara sa te cunoasca.

Arunci cu pietre, da, chiar daca spui o opinie. Numindu-i pe toti cei care sunt acum in politica sau pe cei care se gandesc sa intre in politica in multe feluri.

| AC4S4 explică (pentru GabiDumitrescu):

E trist ca in vremea in care la un click distanta gasesti orice iti trebuie, tinerii, care petrec ore in sir pe internet, spun ca nu stiu ce se voteaza, nu s-au informat destul.

Si ce ca se numara? Votul anulat nu aduce rau sau bine nimanui. Sa zicem ca merg 7 milioane de oameni la vot. 3 milioane voteaza cu Partidul A, 3 milioane voteaza cu Partidul B, 1 milion isi anuleaza votul. In final, Partidul A va avea jumatate din mandate in parlament, Partidul B va avea jumatate din mandate in parlament. E exact acelasi lucru ca nu mergi sa votezi sau ca iti anulezi votul. De fapt, singurul lucru care creste este prezenta la vot, dar nu e relevanta.

A anula votul = A nu merge la vot (in ceea ce priveste efectul asupra numarului de mandate acordate partidelor).

Nu sunt economist si nu ma pasioneaza economia ca sa stiu ce solutii mai bune s-ar fi putut face.
Din cate stiu, spitalele nu s-au inchis doar asa. S-au inchis spitale care erau ineficiente.
Nu poti pe vreme de criza sa ai salarii mari in continuare si sa mearga totul bine.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AC4S4):

Pai au tone de vloggeri, "artisti" gen Alina Eremia si alte nulitati, jocuri peste jocuri, Instagram, samd. Crezi ca la politica le sta capul? Aici sunt de vina si parintii ca nu incearca sa ii responsabilizeze si sa le deschida ochii la lumea din jur cit mai devreme. Cu bune si rele, ca nu putem spune ca e super-dezastru la noi, nici ca e raiul pe pamint. Vezi Oradea, vezi Vaslui. Ambele orase din Romania, doar ca unul e pe o planeta, si celalalt pe alta ca si mod in care isi fac autoritatile treaba.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Da salari mari aveau profesori, pensi mari aveau pensionari, ce sa spun, sa fim seriosi s-a furat mult, de udrea ce spui? iei apararea hotilor

In niciun caz nu iau apararea lui Udrea. Mai degraba lui Boc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

E o țara corupta, iar asta se poate schimba, e o cu totul alta poveste. Asta nu înseamnă ca nu e independenta.