Constiinta e o chestie la nivel de individ.
Iar istoria si faptele ne spun ca nu fiecare individ are asa ceva.
E destul de simplu.
Eu cred ca atunci când ești convins ca ceia ce trebuie sa faci și faci e un lucru bun nu prea are de ce sa te mustre conștiința.
Sa ai mila fata de semeni tai poate, dar nici asta nu prea e valabil dacă tu crezi ca acei semeni sunt răi.
Sa îți dau un exemplu.Cineva omoară un pedofil, deci practic moare un om, dar tu ști ca acel om e o persoana toxica pentru societate ce provoacă rău la rândul lui.Iti pare atât de rău? Ai mustrări asa mari de conștiința sau în cel mai bun caz treci peste știre nepăsător?
Cam asta s-a întâmplat. probabil și în capul lor.
Conștiința, moralitatea și religia au fost create de cei puternici pentru a-i domina pe cei slabi, de cei bogați pentru a-i exploata pe cei săraci și de cei puțini pentru a-i controla pe cei mulți!
Omenirea nu are conștiință. Ceea ce credem noi că este conștiință de fapt e frica - pur și simplu! Frica de a nu fi lovit de cel puternic, frica de foame, frica de ostracizare! Pe scurt e vorba despre lupta pentru resurse!
Fiindcă ai pomenit de Stalin reiau ce ți-am mai răspuns cu altă ocazie: "Pe pământ va fi pace atunci când ultimul om îl va ucide pe penultimul!" Citat din tovarășul său de fărădelegi: A. H. - pictor amator și vegetarian!
Să fii iubit!
Cunoști povestea acelor ani? Eu am citit câte ceva. După ce s-a terminat operația de "purificare" (chiar și Gheorghi Piatakov a fost eliminat), Stalin, ca să nu creadă poporul că el s-a aflat în spatele acelor crime, i-a eliminat pe cei ce le comiseseră, care puteau afirma că acelea au fost făcute la ordinele lui. Și așa au pierit mii de ofițeri ai NKVD. Ce n-am înțeles eu este cum de nu l-a mazilit și pe șeful criminalilor, pe acel Nikolai Ejov. Poate ai vreo informație în sensul acesta.
Din punctul nostru de vedere, ca români: Beria! El a fost cel care, după moartea lui Stalin, a avut inițiativa liberalizării regimului comunist, a destalinizării și potrivit celor spuse de fiul său Serho
(Serghei) intenționa să restituie Basarabia României!
Andrei Vîșinski, în schimb, e cel care a impus comunismul cu forța în România! Cel care a băut cu pumnul în masă și l-a impus prim ministru pe Dr. Petru Groza!
Din punct de vedere al cetățenilor sovietici Beria a fost cel mai sinistru dintre călăii lui Stalin! Și din ce am citit a fost chiar cel care a pus capăt agoniei tătucului sufocând-ul cu perna! Andrei Vîșinski nu a rămas în conștiința colectivă a popoarelor sovietice în mod deosebit!
Avem. Numai că există două entități supranaturale la care vrei sa le slujești. Cei care aleg pe cea rea ajung sa nu mai asculte de conștiință oricât de tare i-ar mustra. Cel mult se poate sinucide dar altul ii ia locul.
"există două entități supranaturale..." - De unde știi?
anonim_4396 întreabă: