| SingleForOne a întrebat:

Când auziți o întrebare "ce este ceva anume care este mai sexy cu o culoare neagră?", dar raspunsul să fie "oamenii", s-ar considera ca întrebarea să fie ÎNCURAJATOARE pentru persoanele de culoare sau RASISTA acordand un sens de superioritate acestor persoane de culoare, in detrimentul altor categorii?
P.S.: Consider că este o întrebare din categoria socială.

Răspuns Câştigător
| MorcovMajestic a răspuns:

Aiurea formulata. Daca sexualizezi o rasa doar pentru ca exista asta poate fi ofensator, dar nu cred ca rasist din moment ce rasism = ura, iar tu ai facut o apreciere, chiar daca poate fi una de prost gust, fetisista

4 răspunsuri:
| NisipLaMare a răspuns:

Da,sexy! indiferent de culoare.
Ceva mulat daca da bine.

| Drimmero a răspuns:

Rahat, avand in vedere ca unii negri se ataca din absolut orice, se ataca cand nu e cazul, au o scoala de manipulare in ei incat sa rastalmaceasca cuvintele si sa para ca i-ai jignit, iar tu sa spui cu totul altceva, se vor simti discriminati din orice, daca esti slab de inger te vor face sa-ti ceri scuze, sa le stai in genunchi, sa le faci niste matanii crezand ca esti vinovat pentru ca ai spus cuvinte jignitoare la adresa lor. Eu unul sunt scarbit de unii d-astia, prea se ataca ca adolescente din orice replica, o sa ajungem sa excludem cuvantul negru din dictionar si orice abreviere sa fie interzisa ca sa nu se mai simta astia lezati fonetic de cuvinte inofensive. Cel mai bine ai spune ca nu conteaza culoarea pielii atat timp cat esti om de omenie, nu o da in metafore prea sofisticate ca poate te trezesti cu un cutit. Mare respect am pentru negrii care critica conationalii de aceeasi culoare care sar calul atunci cand nu e cazul, exista si oameni d-astia.

| valentingb a răspuns:

În primul rând formularea e foarte nasoală.
Ce arată mai bine în piele neagră? Oamenii!
Cred că asta ai vrut să spui.
Nu e discriminare nici pozitivă nici negativă, dacă o spui cum, când și cui trebuie.
Opusul ar fi că oamenii albi arată mai nasol decât cei negri, într-adevăr, deci ar putea suna aiurea unei urechi albe. Dar ca alb, mai bine nu te apuci să zici din astea nici către negri, s-ar putea interpreta greșit.
E ca și cum te-ai duce la un țigan și ai zice "să știi că eu sunt de părere că voi sunteți cu mult mai buni decât românii". in funcție de ce are persoana aia în cap, va interpreta cumva. Ori că îl iei peste picior, ori că te bagi in treburi care nu te privesc, ori că ești bătut/ă în cap, pentru că afirmația asta automat te plasează pe tine ca inferio(a)r/ă. Iar dacă ești ne(a)gru/ă automat pari rasist/ă spunând asta

| nightghost96 a răspuns:

Am văzut asta în emisiunea Ce spun românii, dar varianta din afară. :)). Mie mi s-a părut destul de cute faza. :) https://www.youtube.com/shorts/snUCmjQsbTA