| anuk a întrebat:

Candidez pentru o comisie anti violenta in scoala
si trebuie sa-mi pregatesc un discurs
ce-as putea scrie ceva care sa fie credibil
fundita pentru cel mai bun raspuns

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Tu nu știi cu ce se mănâncă dar candidezi pentru comisie, interesant?!
Procurarea materialului este de datoria ta, nu a noastră.
Pa, pa.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Nu te supara, dar de ce vrei sa intri in comisie, daca nici discursul pe tema nu stii sa-l faci?

| N3rvos a răspuns:

Eu iti scriu structurat dezvoltzi u...
Spune Nu violentei!
De fapt ce este violena cu ce ne luptam?
Violenta este constrangerea unei persoane sau agresarea.
Violenta poate fi mai multe tipuri dar marea majoritate a persoanelor cand aud de violenta se gandesc prima oara la violenta fizica desi de multe ori violenta verbala este mai preponderenta decat cea fizica.
Ce aduce violenta?
Depinde prin ochi cui vedem violenta, un asa zis "baiat de cartier"
ar raspunde ochi pentru ochi si dinte pentru dinte si ar raspunde la violenta tot prin violenta, pe cand o persoana cu capul pe umeri ar reflecta asupra problemei si ar incerca sa gaseasca cea mai buna solutie pentru ca aceasta violenta sa inceteze!
Probabil multi dintre voi cunoasteti cazuri de familii dezorganizate, marea majoritate din cauza violentei in familie, principalul motiv pentru care familii se destrama lasand in urma copii nevinovati.(asta despre violenta in familie)
Comportamentul violent in societate de asemenea poate aduce la distrugerea vietii, luam cel mai concret exemplu, agresezi o persoana aceasta este mai"slaba de inger"si pica se loveste la cap si moare, acest lucru se incadreaza la lovituri cauzatoare de moarte si stiim cu totii unde se ajunge si cati ani, si asta inseamna 2 vieti distruse a victimei care nu o sa mai fie pe lumea asta si a agresorului pe care il asteapta multe zile dupa gratii.
Daca vrei o viata linistita, cat mai departe de gratii sau o viata alaturi de familia ta Spune NU violentzei! PS:sper ca ti am dat cateva ideei, numai binewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

(Anti)Violenta in scoala.

Discursul trebuie sa aiba doua parti:
- in prima parte trebuie sa treci in revista cazurile concrete de violenta din trecutul scolii, despre care ai auzit din surse sigure, la orele de dirigentie, de la martori sau victime, sau acelea la care ai fost martor direct. Importanta insiruirii acestora este recunoasterea publica egala cu o acuzatie, este prima etapa a masurilor de antiviolenta, exact inversul indiferentei.
- in partea a doua a discursului este propunerea ta de constituire a unei asociatii a elevilor sau profesorilor care au fost victime ale violentelor verbale sau fizice, rolul tau fiind acela de a consemna fiecare opinie a celor in cauza, caci aceste "victime" sunt cei mai in masura sa vina cu solutii pentru nimicirea violentei din scoala voastra, pentru ca ei au trecut pe pielea lor prin momente critice.
- solutii: camere ascunse, invitati surpriza : echipaje ale politiei si a politistului de cartier, instalarea unor video camere in locuri strategice din scoala si din jurul scolii, educarea elevilor-boboci de a fi grupati in 3 sau 4, astfel incat sa nu fie surprinsi de cei mari sau de cei mai putin controlabili, important e ca sa aplici idei personale care ti se par bune, trebuie sa fii inovatoare/inovator in orice privinta. E imposibil sa nu ai tu o idee...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este foarte democratic sa ceri parerea celor care au experienta.
Altfel nu va exista progres niciodata.
De aceea exista consilieri.
Orice comisie are un consilier sau mai multi.
Mie mi-a facut placere sa dau cateva idei : mesajul de mai sus (anti)violenta!