Daca semnezi un contract, pe care trebuie sa il citesti „din scoarta in scoarta", legal ar trebui sa-ti plateasca contributiile la stat.
Verifici daca ajung contributiile unde trebuie.
Aici verifici daca ai asigurare medicala la stat: http://cas.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html
Iar daca ai mai lucrat in alte parti, probabil ai primit un plic de la o companie de pensii private, la care ajungeau contributiile tale pentru p2. Intri pe site-ul lor, iar in baza CNP-ului si al unui cod din plicul respectiv, vezi exact fiecare luna in care ti-au fost platite contributiile, alaturi de codul fiscal al societatii care ti le-a platit.
In primul rând numiți fac contract de munca. Poți sa te duci la firma aia si sa te angajezi apoi sa mergi la forțele de munca din orașul tau si sa întrebi daca apari ca angajat.
Apoi le spui o data la 2 săptămâni să îți dea adeverință de angajat pentru medicul de familie ca tu urmezi un tratament pentru varice care costa 2000 lei pe luna pe care il primești gratuit de la stat daca esti angajat
Atenție multi angajatori care mi-au tras mie țeapa m-au pus sa semnez contract dar mie nu mi-a dat nici o copie dupa acel contract.
Asa ca asta tine cel mai tare ca tu urmezi niste proceduri de recuperare si si nevoie de adeverință periodica de angajat sa duci la medicul de familie.
Eu cred ca medicul de familie poate sa îți spuna la vreo luna dupa ce te-ai angajat dacă esti asigurat sau nu ot ca eu cred ca lui ii apare in sistem.
Sau dai 100 lei la o contabila care se ocupa si cu resurse umane si te învăța sa faci o cerere iti faci spatiu virtual la ANAF si gata vezi instantaneu daca esri angajat sau nu
Gabriel2606 întreabă:
j1NNNx întreabă: