| KronstadtRevival a întrebat:

Care ar putea fi motivul pentru care încă nu sunt interzise prin lege simbolurile comuniste și promovarea ideologiei comuniste pe teritoriul României?

17 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In principal este vorba de libertatea de exprimare.
Si apoi nu sunt interzise in toate tarile democratice si atunci de ce ar fi interzise la noi?

| darrio2007 a răspuns:

Pentru ca este „democratie".

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce să fie interzise? Că simbolurile nu au omorât pe nimeni. Și de fapt, care sunt simbolurile comuniste?

| Hyperion7 a răspuns (pentru sadrian46):

Secerea și ciocanul, steagul sovietic, probabil că și muzica specific rusească

| sadrian46 a răspuns (pentru Hyperion7):

Și azi, ai văzut tu undeva pe teritoriul Românie promovate secera și ciocanul, și milionane de oameni aliinduse sub acest simbol așa de nociv după tine, încât ar trebui interzis?

| Hyperion7 a răspuns (pentru sadrian46):

Eu nu am adus în discuție faptul că oamenii s-ar putea alia sub aceste simboluri și ar reveni la putere sau ceva,însă,daca e sa o luam la bani mărunți,sa avem in vedere că regimul comunist nu a fost introdus prin practici democratice, ci din contra, totalitare, in Romania vorbesc!
Și mai mult de atât, doar niste oameni care au aparținut unui mic grup de interes, s-au impus și au intrat la putere prin intermediul alegerilor fraudate la 1946, alteor intrând complet la putere după abdicarea regelui Mihai la 30 dec 1947.
Eu zic mentalitățile oamenilor șterse de comunismul aprig, la care se adaugă și tineretul care susține această ideologie, asemenea unui bulgare de zăpadă, putem reîntâlni comunismul in Romania foarte ușor!
Așa că eu zic sa nu mai subestimam niste simboluri și niște practici de-ale tinerilor, că vom ajunge sa dăm din ras în plâns.

| Frank51 a răspuns:

Întrebarea e pe bune?

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns (pentru KronstadtRevival):

Bă, mă mai plictisesc și eu, dar nu în halul ăsta.

| Frank51 a răspuns (pentru KronstadtRevival):

Da, ai dreptate, eu sunt ăla care vorbește despre simboluri comuniste laughing

| sabin89 a răspuns:

Poate pentru că părerile sunt încă împărțite. Mai sunt încă destui nostalgici după "epoca de aur".

| sabin89 a răspuns (pentru KronstadtRevival):

93 +

| Hyperion7 a răspuns:

Pentru că însuși acesta reforma ar avea alt caracter decât unul democratic!

| ValentinMihai78 a răspuns:

Același pentru care au fost interzise după al doilea război mondial interzise simbolurile, cărțile, care reprezintă fascismul și nazismul. Pentru o protejare a societății civile de propagandă a acestor ideologii greșite și violente!