Nu vad cum ai putea sa ai dezavantaje din a cunoaste legea. Avantaje sunt multe: daca stii legea poti avea mai mare grija sa nu o incalci(multi ajung sa plateasca amenzi pentru ca nu stiau ca ce au facut era ilegal) si daca se intampla sa ajungi prin tribunal din oarecar motiv ai mai mari sanse de a lua decizii corecte.
Cunoscand legea se poate feri sa o incalce, in acest fel nu se expune la sanctiuni. Nu vad dezavantaje. Numai bine!
Nu exista dezavantaje, din ce stiu eu cam esti obligat sa stii legea tarii tale ma rog in cea ce te priveste pe tine ca cetatean.In Romania daca sti legea e ca si cum ai sti Baltagul e ca o poezie pe care daca vrei sa o sti o sti daca nu nu.Legea nu se respecta in Roamnia.Daca esti un neica nimnei cu ata mai mult ti se da cu flit. Legea pentru mine e o poezie scrisa in graba pentru a proteja interesele unora si de a face ceva fara consecinte. Fraierii si muritorii de rand sunt sistemul Legea Junglei Romane.In lege scrie ca daca un politist i`ti cere masina sub pretextul ca are nevoie de ia sa il prinda pe X esti obligat sa o dai.Personal mi se pare un mitocanism si o chestie aiurea. Legea o fac smechierii(parlamentul parca) ca sa poata sa fure/omoare etc in interesul lor fara sa pateasca ceva. Dupa parerea mea.
fundata32332 întreabă: