Ce ar fi sa nu platim nicio taxa si sa traim linistiti din banii nostri fara TVA, impozite, taxe si preturi corecte in magazine?
Nu stiu sa iti raspund la intrebare, dar as pastra cei 10% pentru mine si i-as da statului altceva, daca stii ce zic
Și dacă nu am platit nicio taxa poți să îmi spui cu ce bani s-ar:
-plăti profesori
-plati medicii
-plati polițiștii
-plati pompierii
-plati ambulanta
- s ar întreține școlile, spitalele, drumurile
Continui sau ai prins ideea?
Dar cică dacă nu îi dai 10% nu îți dă voie să retragi banii, și ții ia sau ceva de genul.
Depinde la ce ne referim.
Stiu ca 10% e un impozit pe care PFA-urile trebuie sa le plătească statului. Asta e pentru persoanele care lucreaza independent ca freelanceri sau au mici afaceri online. E vorba aici de a iti declara veniturile si sa platesti statului procentul asta.
Acum, noi nu stim ce stire ai auzit tu sau la ce faci referire, dar cam asta e ce iti pot zice.
Nu stiu in ce context ai pus intrebarea... nu te opreste nimeni sa iti retragi niciun ban, doar ca trebuie sa platesti impozit pe venit catre stat. Indiferent de venit. La veniturile pe peroana fizica impozitul e acel 10% de care amintesti tu.
Am prins ideea man.
Nu ti se pare totusi ca este un sistem parazit de economie? Platim atatea statului si economia se duce in jos, inflatia ne distruge si devenim mai saraci pe zi ce trece?
E tare sistemul asta. TVA la produse, impozite de tot felul, taxe, salariul nostru e 40% impozitat si toti iau de la noi. Si tot ne merge prost.
Am avut greve la profesori recent, medicii vor spaga in spital, politistii sunt prost echipati si ambulanta vine cand mori.
Daca suntem impozitati si contribuim, atunci de ce merg prost sectoarele astea?
Economia unui stat e foarte complexa si depinde de multi factori. Si ca informatie pentru tine economia Romaniei este in continua crestere. Suntem probabil in cel mai bun moment al economiei Romaniei.
Dar in orice economie exista perioade de inflatie, crize samd.
Solutia pentru un nivel de trai mai bun nu e neplata taxelor ci eliminarea coruptiei, colectarea corecta de taxe, competenta in utilizarea lor samd... prinzi ideea?
Problema e ca eu daca maresc salariile si firma se duce in gard, inseamna faliment. Statul arunca cu bani in toate partile si nu da faliment, desi normal ar fi sa reduca cheltuielile ca sa iasa pe plus si asta e posibil, desigur. Doar ca nu se vrea...
Păi asta e și ideea. Taxe tot plătim, mai trebuie și ăia 10%? Oricum la oameni, din 10% dacă merge vreo 4% restul' merge la guvern, ca să plece cu avionul de lux în concediu.
Da ma bro, mersi de lectii, dar nu mersi. Le iei din carti.
Painea era 50 de bani in 2020. Acum e aproape 2 lei. O crește a preturilor de 4 ori mai mare.
Pepsi, cola, apa, fructele, legumele, branza si absolut toate produsele s-au scumpit si tu imi vorbești mie de crestere economica . Unde e aia? Pe un caiet?
Mai lasati economia si spuneti ce e real in jurul vostru. Suntem parazitati de altii si daca nu facem vreo revolta la banci (adevaratii hoti care printeaza bani fara acoperire in aur) atunci vom ajunge sa avem o viata trista.
Ce zice Klaus Schwabb nu pare departe de realitate "nu vei detine nimic si vei fi fericit). Se mai lucreaza si la Digital ID si moneda CDBC. Direct control total al identitatii si banilor. Din partea statului. Acest vampir romantic
Impozitul asta nu e decat o alta bataie de joc.
Statul de ce nu produce? De ce nu are fabrici? De ce nu are banii proprii, investitii, foarte mult aur in trezorerii si etc?
In loc sa fie un un vampir si sa ne suga pe noi (saracii) ar trebui sa isi faca banii proprii, nu crezi?
Vorbiti de economie si pnm, America are datorii de trilioane la FMI sau la cine dracu se împrumuta. Cum putem noi avea vreun impact cu mizilicul nostru de bani?
Pe bogati nu ii impozita, ca aia au conturi offshore si au consultanti, nu? Ei stiu sa evite legal taxele si pastreaza pentru ei profitul. Misto rau.
Mai spune-mi man pls
Aia 10% sunt taxele. Tu nu reușești să înțelegi chestia de baza care ți s-a explicat legata de impozit, nu vad de ce te revolți.
Nu îți spun deloc din cărți. Romania e pe creștere economică.
Mă uit în jur, vrei sa discutam despre cum se cumpără apartamente cu 2500euro/mp?
Vrei sa discutam despre cum e plina Valea Prahovei la preturi exagerate in orice zi libera, sărbătoare etc etc?
Vrei sa vedem cate mașini sunt in marile orașe din țară?
Vrei sa discutam despre pib pe cap de locuitor cum a crescut în ultimii 30 ani?
Vorbim și despre asta. Dar nu asta era subiectul. Subiectul era că tot ce zici tu acolo legat de investiții și alte chestii se fac din surpriza... Taxe. E foarte complicat și ilogic ce vrei tu, și anume să ți se faca dar tu sa nu contribui cu nimic.
PS. Vezi că băncile nu tipăresc bani. Pune putina ordine în cunostinte inainte sa te revolți. Nu e rău să te revolți, da macar sa știi pentru ce. Sa te revolți că nu vrei sa plătești taxe, total aiurea.
Sa te revolți că nu sunt folosite taxele corect, altă treabă.
Este vorba de impozitul pe venitul provenit din salariu, activitati independente si pensii.
Este prevazut de Constitutie si apoi de Codul fiscal.
Nu este ceva nou, se plateste de mult timp si cred ca in toate tarile lumii, putand diferi doar procentul din venit.
10% e impozitul pe venit pe care trebuie să îl plătești statului. Îl plătești toți salariații, PFA urile, venituri independente și unele pensii.
Statul este o construcție socială, din care, vrei, nu vrei, faci parte. Ca să trăiești și să supraviețuiești, este nevoie de stat. Ca să poată funcționa, un stat are nevoie de bani, pe care îi obține sau din firme deținute de stat, sau din impozite. Impozitul pe venit, de 10%, sau mai mare, nu îl dai fiindcă vrei, ci fiindcă te obligă legea. Asta este treaba.
De exemplu, Intr un an fiscal (mai anul curent -mai anul viitor) încasezi venituri de 5000 de lei și nu le-ai declarat la ANAF în fiecare lună, o poți face completând declarația 212 pentru a însuma toate veniturile acumulate în acel an fiscal, tu având obligația, din punct de vedere legal sa declari veniturile și să le fiscalizezi cu 10%, adică trebuind să plătești statului 500 de lei din suma rezultata din acel an fiscal.Indiferent că vorbim de activități de vânzare pe platformele de vânzare, fie că vorbim de bloggeri, bloggeri sau chiar și activități independente, trebuie sa plătești statului 10%.
Daca nu îți declari veniturile, din punct de vedere legal ai făcut evaziune fiscală și reprezintă o infracțiune!
Treaba e ca vrei nu vrei cel mai mare hot din tara -statul.Roman,iti baga mana in buzunar si iti ia fara nicio justificare pe putin 10% din venit, indiferent care e ala. evident banii nu se regasesc in nimic decat in furturile.lor
Nicio justificare? Niciuna? Una mica macar?
Nop
Deci toate statele din lume sunt niste hoti?
Nicaieri nu e nevoie de niciun serviciu public nu? Te descurci singurel daca maine da masina peste tine da?
In Romania statul.e cel mai mare hot al tarii.
In Romania statul.e cel mai mare hot din tara
Meh, nu poti sustine discutia cu argumente. E ok. Ne oprim.
Da ti cu reveneala frate! Este destul.sa te uiti imprejur si o sa ai toate argumentele posibile. Trebuie sa fie fain on tara aia Utopia unde traiesti. Sa mi scrii o vedere de acolo....hahaha
Adi1987 întreabă: