anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este diferența dintre egalitarism și comunism? Sau nu există diferență?

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Ambele sunt niște utopii!
Comunismul a eșuat! Egalitarismul comunist a fost cel mai bine descris de G. Orwell "Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele" (Ferma animalelor).
Un fel de egalitarism a existat la începuturile umanității, în paleolitic, dar omul și societatea au evoluat spre individualism spre proprietatea privată!

| Zuzu1991 a răspuns:

Https://dexonline.ro/definitie/egalitarism
https://dexonline.ro/definitie/comunism

diferentele sunt multe, comunismul CICA, ca ar imbratisa egalitarismul, insa in practica, membrii de partid erau privilegiati

si oricum egalitarismul e o prostie, ii ajuta pe cei lenesi sa fie egali cu cei care vor sa reuseasca

| Apokales a răspuns:

Din cate am citit, mai degraba consider ca comunismul inglobeaza ideea de egalitarism. Dar invers nu prea are sens deoarece comunismul inseamna mult mai mult, inseamna partid, inseamna antinationalism, inseamna lupta de clasa, ateism. In toate definitiile nu am citit nimic cum ca egalitarismul ar fi altceva decat o idee politica, precum a adoptat nazismul eugenismul.
Egalitarismul este gresit oricum. Poti spune ca este in instinctul individului de a fi egali cu ceilalti membri ai unui grup mic, insa cand urci putin nivelul si te uiti la un oras, judet, tara, planeta, atunci vei observa ca cei 1% au aproape totul. Este si normal ca eu sa obtin mai mult daca muncesc mai mult, atunci de ce sa nu stau degeaba ca tot aia iau, la fel ca cel ce acum sta mai degeaba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Comunismul e mai mult, e si despre guvern si economie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Egalitarismul nu s-a pus niciodată în practică. Comunismul s-a încercat, dar a eșuat. Două idei imposibil de realizat.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca mă votați, pun eu in practica egalitarismul in Romanialaughing