Municipiul este un oras, cu administratie (primarie) proprie.
Metropola este un oras extins, care cuprinde si localitatile din vecinatate, drept "cartiere", cu administratie centrala dar si locala (pe cartiere).
Poate ar fi bine sa citesti acest link inainte sa evaluezi raspunsul ca eronat:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Metropolitan_area
Aria metropolei include si municipii si nu invers.
Cred ca te-ai uitat "invers" la ce am scrise eu!
Eu am scris: "Metropola este un oras extins". Cat de extins? Cat incape!
Nicidecum n-am scris invers, ca municipiul ar cuprinde metropola!
Metropola este o forma administrativa cu o mare dezvoltare si care are in componenta ei mai multe localitati subordonate localitatii mama. Metropola este o localitate centru al unei zone, regiuni, tari. Orice metropola este si municipiu.
Municipiu are diferite definitii in diferite tari. La noi, municipiul este o unitate administrativa, un titlu acordat orașelor mai mari, cu un grad ridicat de urbanizare, cu o populație relativ mare, în general de peste 15 000 locuitori, cu un rol economic, social, politic și cultural însemnat. Nu orice municipiu este metropola. Majoritatea nu sunt.
Metropola reprezintă un centru urban de dimensiuni mari, foarte dezvoltat economic, politic și cultural, fiind centrul unei țări sau al unei regiuni, având un rol important în relațiile regionale și internaționale. Definirea metropolelor și a zonelor metropolitane diferă de la stat la stat. Astăzi, cuvântul municipiu, în dependență de țară, desemnează diverse tipuri de unități administrativ-teritoriale, de obicei orașe mari cu rolul sporit economic, social, politic și cultural.