Predarea religiei in scoli este prevazuta in art. 32 din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, pentru cele 18 culte recunosute de lege si prin art. 9, alin. 1 din Legea nr. 84/1995 a invatamantului. Este de mentionat ca, in conformitate cu prima lege, parintii pot opta pentru educatia religioasa a copiilor minori, religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul sau iar minorul care a implinit 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia (art. 3 din lege). Nu stiu cum este in strainatate. Numai bine!
Nu este nicio lege. De obicei în şcoli, religia pentru cei care sunt ortodocşi, cei care sunt catolici sau altă religie, stau degeaba, şi li se pune nota aproximativ degeaba. Ei nu participă la oră, asta e obligatoriu.
Eu as propune altceva in locul orei de religie:Istoria Culturii si Civilizatiei.Cu siguranta ar fi mai interesanta.In clasa a8a aveam o profesoara de religie care incerca sa ii "oblige" pe cei care nu "cred"sa creada.Asta i-a indepartat pe multi de religie.Ba mai mult, la una din sedintele cu parintii a fost si ea prezenta si incerca sa le insufle parintilor mai putin credinciosi, credinta. A fost o situatie penibila, pentru ca majoritatea parintilor erau oameni peste 40 de ani, care pana la acea varsta banuiesc ca aflasera si singuri de Dumnezeu si nu erau nevoiti sa ii asculte predica doamnei.
In strainatate stiu ca in anumite scoli, se preda religia, dar mai mult un fel de istorie a religiilor, ceea ce mi se pare mult mai interesant si captivant decat ceea ce se intampla la noi la aceste ore.
@anonim cine e onutu si ce legatura am eu cu el(ea)? Si scrie si tu logat daca vrei sa fii luat in seama
Crisis întreabă: