1.Este OG nr.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu md. si comp. ulterioare.
Conform acesteia, citez:
"ART. 8.(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 6^1, de la alte autorităţi sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petitiei la autoritatea sau institutia publică competenţa.
ART. 9. În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o informare şi o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei şi gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului."
2.Este vorba de un termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut in prevederile citate.
În cazul meu am depus la primărie o cerere în luna august 2018 și momentan nu am primit nici un răspuns. Pot face o cerere să mi se comunice răspunsul la cererea respectiva și motivele pentru care nu l-am primit în termenul de maxim 45 zile.
Sigur ca poti face asemenea cerere dar poti si reveni cu cererea anterioara, daca mai este de actualitate.