| Elvis98 a întrebat:

Care este parerea voastra personala despre activitatea tinerilor la scoala si comportamentul lor in societate?
Dau funda la cel mai sincer raspuns

Răspuns Câştigător
| valentino52 a răspuns:

E corect eu m-am schimbat in rau si am adoptat o atitudine de parvenit tocmai din acesta cauza. Fiind mai timid in scoala generala eram suparat ca nu m-a invitat nu stiu cine la ziua lui si ca nu mergeam cand ieseau fetele frumoase cu cativa din baieti la film. Stateam in banca mea, nu ma laudam si nu incercam sa ies in evidenta sau sa iau note mici ca se suparau parinti. Am schimbat foaia, am inceput sa raspund la profesori si sa fac "caterinca", era deja obisnuinta sa fiu dat afara din clasa, am inceput si eu ca ceilalti cu "ia`te ce telefon cu camera mi-am luat" (se intampla demult deja am terminat facultatea). Si dintr-o data m-am trezit si cu prietena si cel putin la mine in clasa erau multi care ma urmau si in jurul bancii si in pauze poate din cauza ca incepusem sa ma inteleg bine cu multe din fete aveam putin mai multa incredere in sine. Nu stiu ce le atrage pe fete la baietii "rai" mai ales cand sunt adolescente dar la momentul respectiv nu ma interesa. Am continuat asa si in liceu si chiar daca stiam raspunsul la o intrebare evitam sa il spun ca se uitau toti stramb la mine. Activitatile extrascolare iarasi erau luate in deradere si persoanele care faceau parte din corul scolii etc erau vazuti ca tocilari, fraieri chiar daca ei nu aveau note bune sau nu prea invatau.
Si acum ceea ce vroiam sa zic: ca sa iti dai seama cat de parvenita poate fi generatia asta. Singura activitate extrascolara vazuta ca ceva de care sa fi mandru au fost dansurile populare aromane/armanesti. Sub nici o forma cele romanesti sau dans modern sau breakdance. De ce? Pentru ca la noi in Constanta aromanii/machidonii au bani. Peste medie cel putin undeva la 90% din cei ce locuiesc la oras. E ceva legat de sange in trecut se ocupau cu oile dar a 2a meserie a lor era negotul. Acum fiind oraseni au renuntat la oierit si se ocupa cu negot. Adica? Adica afaceri de la pizzeri, shawormerii, coafor, bar, alimentara, supermaker la hotel, firma de constructii, agentii de turism si restaurante. In orice caz un machidon bogat e ala care isi spala mercedesul la spalatorie, un machidon sarac e cel care isi spala mercedesul acasa. Si practic din cauza asta traditiile si toate obiceiurile vechi ale aromanilor era privite ca ceva foarte frumos si esti mandru de ele. Chiar si romanii doreau sa faca parte din acest grup pentru ca facand parte din grupul aromanilor, prima reactie in general e "aah inseamna ca e din-ala cu bani... e makidon".

3 răspunsuri:
| Tiby49 a răspuns:

Sunt niste cocalari si pitipoance cei de la liceu si ceilalti de la 5-8 ii urmeaza zace prostia si trebuie sa ne obisnuim cu asta

| BigSpike a răspuns:

Sincer,tinerii mai ales la scoala tin sa aiba un comportament posesiv si superior fata de altii.
Fiecare vrea sa fie mai sus in rangul "celebritatilor" de liceu si sa faca lucruri care poate le displac doar sa urce o scara in aceasta ierarhie.
Nu ai observat ca multi dintre elevi fumeaza sau beau doar sa para mai duri in fata altora cand de fapt ei poate displac tutunul?
Sper ca ti-am fost de ajutor.

| DakotaRoyse a răspuns:

Ce activitate la şcoală?
Ahh, cred că te referi la activităţile extraşcolare care se petrec în incinta şcolii, nu? Păi sunt destul de variate thinking Bătăi, fumat în băi, băut pe sub bancă, ţaţe care se iau de cap, comerţul cu produse cosmetice, cele mai amuzante însă, sunt telenovele în direct laughing

Şi-acum să fim serioşi.
Activitatea tinerilor în cadrul şcolii lasă de dorit. Nu am de gând să comentez asupra nivelului la care sunt pregătiţi şi la care se pregătesc, pentru că fiecare învaţă după propriile nevoi şi puteri. În schimb, dacă stau să compar cu alte ţări, activităţile care se fac împreună cu profesorii sau cu colegii (gen cercuri de literatură sau corul şcolii) lasă de dorit mereu, peste tot. Elevii nu par interesaţi, şi dacă sunt, într-o clasă, elevi interesaţi, ar fi prea puţini şi le-ar fi şi frică, poate, să ceară sprijinul profesorilor, de teamă că vor fi judecaţi drept tocilari, şoareci de bibliotecă sau ciudaţi, doar pentru că le place să cânte, să danseze pe muzică populară sau să scrie poezii pentru firava revistă a şcolii.
Activitatea tinerilor în şcoli e grav lăsată în paragină de lipsa interesului părinţilor, profesorilor şi mai sus, a celor ce ne guvernează. Nimănui nu-i pasă de educaţie, şi-atunci nici elevii nu învaţă importanţa ei în viaţa lor.
Ceea ce duce la scăderea moralităţii, a conştiinţei de colectiv şi a multor alte calităţi care ar ajuta la adaptarea în societate, lucru ce evident, se vede. Pe străzi, unde toţi scuipă, înjură, se bat, sau pur şi simplu se adună ca turma la vederea tuturor ca să taie frunze la câini, prin baruri, cluburi şi discoteci, pentru că sunt singurele locuri unde contactul fizic neprotejat poate avea loc (ca să mai crească natalitatea, deh) şi unde pot majoritatea să se simtă "liberi", adică, normal, n-o să vină tataie să mă culeagă mort de beat de la club după ce i-am golit cardul. Pe lângă asta, nici nu mai zic cum viitorul le este compromis. Viitorul lor, pe care l-au neglijat în clipa în care au neglijat şcoala, şi viitorul copiilor lor, în clipa în care... în care pur şi simplu s-au trezit părinţi, dar doar pe hârtie.

Evident, există extrema cealaltă, care, nu ştiu cum se face, dar se depărtează tot mai mult şi mai mult de "pleabă". Asta am observat eu, adică. Aici îi includ pe tinerii detaşaţi de lumea în care trăiesc, care în perioada adolescenţei stau singuri, citind, studiind, şi interiorizaţi încearcă să se descopere. Asta nu înseamnă că ăştia învaţă mai bine, din contră, ei sunt cei care realizează că notele nu au importanţă, că notarea nu se face corect oricum, că toţi trec prin şcoală ca prin gară. Dar aceştia, cel puţin, pun ceva mai mult accent pe nişte valori, pe care şi le dezvoltă şi le vor transmite şi copiilor lor (gen respectul pentru familie şi fidelitatea faţă de un partener). Sunt lucruri care-i conturează altfel în viaţa lor, iar pe ei rar o să-i vezi muci, adormiţi pe trotuar sau în parc după un majorat la care au băut 3 beri şi-au fumat cine ştie ce.

În concluzie, majoritatea se duc pe apa sâmbetei, şi mai rămân câţiva sfâşiaţi şi rupţi (cu o mică speranţă aşteaptă să treacă răul şi să facă ceva cu viaţa lor), pe care se bazează lumea, cel puţin din punct de vedere intelectual, cei care vor fi în stare să devină medici, avocaţi, arhitecţi sau buni administratori. Restul vor fi doar forţă brută (asta dacă nu o să fie prea leneşi să muncească).