| cnvv a întrebat:

Care sunt sansele izbucnirii unui al Treilea Razboi Mondial?
Va fi si Romania implicata?
Insa, cel mai important, exista vreo sansa sa revedem Romania Mare din nou? (macar Basarabia, nu neaparat Cadrilaterul)

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred sa inceapa un alt razboi mondial, sper ca nu sunt lideri asa nebuni sa inceapa unul, asa cum au fost primele doua.
Avem de ceva timp un razboi mondial, cel impotriva terorismului si destule razboaie locale.
Sper si cred ca Republica Moldova se va uni cu Romania in urmatorii ani, cand va fi sa fie chiar nu pot spune.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Romania mare nu avem nicio sansa sa o mai revedem, mare minune daca nu o vedem iar impartita.

| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Asa zic si eu, mai repede o vad impartita ca in '40 decat o unire.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa modelul Iugoslaviei. Nimeni nu are interes ca Romania sa fie o tara mare si puternica. Noi trebuie sa fim piata de desfacere, nu trebuie sa emitem pretentii.

Asta nu ar fi neaparat rau, la ce PIB au judetele alea ma mir daca s-ar putea autosustine. Ideea e ca nivelul de trai ar scadea mult daca nu ar mai fi trase in spate de Bucuresti, Ilfov, Timis, Cluj sau Arges.

| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Ar fi teribil, nu rau. Ar fi doar inceputul sfarsitului. Cum ti s-ar parea sa avem si Regatul Bucovinei sau Regatul Dobrogei? Sau chiar sa fie anexate de Moldova, respectiv Bulgaria.

Nu stiu ce sa zic, oricum circulatia intre tarile europene este libera. Mie personal mi-ar fi mai bine, as trai mai bine intrucat locuiesc si muncesc intre-o zona cu PIB mare din tara care daca ar fi independenta (si nu ar mai imparii banii cu restul) ar fi cel putin la nivelul Austrieri.

| stefan563 a răspuns:

Cred ca sansele unui al 3 Mare Razboi Mondial sunt mici datorica bombelor Atomice si cine stie Romania poate deveni „Mare" dar nu fara o schimbare interna ( adica sa ne dezvoltăm pe plan financiar ...care e mic si fara sa il fure parlamentul)

| AnonymousSSR a răspuns:

Nu fiindcă Trump a castigat

| Surpriseless a răspuns:

Dar Romania nu este Mare?
Ca sa va contrazic, Romania a luat nastere datorita statelor vestice(Franta), care aveau ca interes creearea unor state care sa puna "bete in roata" Puterilor centrale Germania&Austro-Ungaria.
Deoarece din punct de vedere al originii populatiei si a istoriei exista o mare deosebire intre Moldova si Oltenia, aceste deosebiri fiind uitate datorita faptului ca atat Moldova cat si Oltenia permanent erau tari satelite ale imperiului Ottoman, sau Rusiei iar in decursul sutelor de ani au ramas nedezvoltate si sarace. Istoria adevarata fiind uitata, respectiv manipulata
Practic vorbind istoria cunoscuta azi a Romania a luat nastere prin secolul XIX.