China, Coreea de Nord si Cuba. Asta daca te referi la tarile cu regim totalitar comunist.
Tarile care au ramas comuniste, in intelesul in care era si Romania pana in 1990, sunt: China, Coreea de Nord, Vietnam si Cuba.In primul rand, in aceste tari nu exista decat un singur partid, cel comunist, iar alegerile sunt niste mascarade la care se voteaza 99, 9% cu candidatii desemnati de comunisti.In acest fel, aceste tari sunt de tip partid-stat[puterea de partid se identifica cu cea de stat, iar politica partidului unic devine politica de stat]. In America de Sud si in Asia, mai sunt tari "simpatizante" ale regimurilor comuniste, fara ca ele-insele sa fie state de tip comunist.
Cuba, Corea de Nord comuniste pana la moarte! Si mai sunt altele cu ideologii comuniste prin America Latina
Eu stiu cateva tari; Coreea de nord, Coreea de sud, China, Cuba, Belarus, Georgia, astea imi vin acum in minte
In primul rand, Coreea de Sud este capitalista, uita-te pe wikipedia daca nu crezi, iar Rep Dominicana este si ea la randul ei capitalista. In tarile astea nu a fost comunism niciodata.Cineva a spus ca este si Japonia partial - este fals, Japonia este in totalitate capitalista si este o tara foarte bogata.
Tarile comuniste sunt china in principiu coreea de nord vietnam si cuba nu stiu ce sp voi acolo de alte tarii rep moldova nu are nici o trebuie eu am fost in asia si stiu care e trebuie
Tările comuniste sunt:Rusia,China,Cuba,Vietnam,Coreea de Nord,Laos,Libia,Cetatea Vaticanului, Swaziland, Qatar, Oman, Arabia Saudită
De unde ai scos lista asta? Arabia Saudita este condusa de o monarhie ca si majoritatea celorlalte tari arabe. Swaziland este o monarhie dominata de democratie. Cetatea Vaticanului este centrul Bisericii Catolice care NU ARE nicio legatura cu comunismul. Iar Rusia este condusa de o semi-democratie.
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă: