Depinde cat este limitata soseaua.
In occident au voie si cu 110 -120km pe ora.
Cu ce viteza legala are voie sa mearga? Cu aia ce este afisata pe semenele de circulatie. Daca semnu spune ca orice masina motorizata poate circula cu X km la ora, atunci cu aia poate circula sil el sau aia ar fi maxima.
Daca semnul spune ca camioanele trebuie sa mearga cu mai putin, vor merge cu cit spune semnul.
Pe autostrada, camionul ce intrebi tu, are voie sa mearga cu viteaza afisata pe semenele de acolo, ca si oricare alta masina, autoturism, sau ce alte masini mai sunt.
Este o viteza pentru toate, doar in anumite situatii daca se impune, se pune un semn si se arata care cum trebuie sa circule.
Cum sar? Că sunt limitate și viteza e înregistrată pe tahograf.
Când urcă beți sau drogați
Eu stiam ceva de genu ca se pune magnet si poate sa mearga mai tare
Aia cu magnetul era la sisteme vechi. tahografele astea noi nu se pacalesc asa usor.
Da, 90 km/h, dar nu stiu cum fac soferii sau firmele est-europene de reusesc sa manipuleze limitatorul la mai toate masinile. Foarte, dar foarte multe TIR uri merg cu 95 100 km/ h si asta in Germania.
Zilele trecute mergeam pe autostrada si un tir circula cu 100 la ora ma gnadeam eu ca are magnetul pus, i-am facut semn sa o lase mai usor