Pai ca sa traiasca decent la noi in tara i-ar trebui cca 2500 lei deci cca 550 euro
Ca sa nu incarc intrebarea, dau o explicatie, ma refer la un salariu decent exact cum este prevazut in constitutie.
Zero. Sunt adeptul economiei libere de piata, ori intr-o astfel de economie pretul (inclusiv cel al fortei de munca) se stabileste exclusiv pe baza cererii si a ofertei.
Unul din putinele motive pentru care s-a investit in Romania il constituie nivelul relativ mic al salariilor. In momentul in care statul va ridica artificial nivelul salariului minim veti vedea cum putinele fabrici care inca rezista se vor muta prin alte tari.
Wow, 2500 lei salariu minim? Vise, nenicule... Cred ca 1000 lei e mai realist si aproape suficient pentru salariul minim. In orice caz 500 lei sau cat e acum... E bataie de joc! Oamenii astia care se descurca si supravietuiesc cu 500 lei sunt, pentru mine, niste modele personale. Mi-e imposibil sa inteleg cum reusesc; eu, dupa ce iau banii, platesc chiria, scoala si alte abonamente si taxe, raman in mana cu ceva mai mult de atat si mi-e tare greu sa ma descurc cu banii astia. Si asta in contextul in care nu am copii, animale de casa, soti sau sotii de intretinut...
A fost de-a dreptul hilara emisiunea parca realizata acum 2 ani cand diverse personalitati din politica trebuiau sa se descurce timp de o saptamana cu valoarea cosului zilnic, care nu mai tin minte cat era, oricum cam la valoarea de azi. Toti au declarat ca e foarte simplu sa te descurci, cred si eu ca le-a prins bine o dieta pe baza de legume la cat de grasi erau.Si asta numai pentru mancare, ca de restul nu s-a mai pus problema, cand ai burta plina mai face bine cate o pauza. Consider si eu ca un salar minim de 1000 lei, e rezonabil.
Ar trebui sa acopere macar strictul necesar a unui om intr-o luna. Dar in Romania cu salariul minim pe economie iti ei doar o pereche de pantofi sau doua.deci se munceste de pomana mai bine ar face salariul minim pe economie un mar si o lumanare.
Ca si Legiuitoarea cred ca 1500 lei sunt suficienti pentru o viata decenta dar sunt vise...
Orice suma care sa ne permita a traii decent fara a face datorii la intretinere sau utilitati.Cat priveste vacantele petrecute cred ca ar trebui calculat aparte, nu sunt multi care doresc a petrece vacantele in zone exotice, atunci n-ar mai fii decent ar fi cu totul altceva.
Pentru inceput 600 ron
ganditi-va cat te costa acum sa mananci ieftin, sa dormi ieftin, sa te distrezi cu zero resurse, sa te imbraci ieftin, sa te tunzi/speli/parfumezi ieftin