Intr-un partaj, costul niciodata nu e fix.Depinde pretul de gradul de acord sau intelegere mutuala dintre cele doua parti. Poate sa fie solutionat foarte usor, cu efort financiar si psihic minim, insa poate deveni foarte complicat.
Daca partile ajung la o intelegere, se stabileste de comun acord impartirea bunurilor.Trebuie elaborat un document, la a carui elaborare trebuie prezent si un avocat.Pentru bunul mers al lucrurilor in proces. Apoi, cele doua parti prezinta documentul in fata instantei, in proces, spre a fi solutionat.
Onorariile avocatilor sunt variabile si acestea.De obicei, considerand durata pana la care se pot intinde unele procese, nu sunt foarte ieftini.Pretul creste in functie de valoarea bunurilor ce intra in partaj, deci cu cat ai mai multi bani, e de asteptat sa fii nevoit sa te confrunti cu un onorariu pe masura.Pe langa onorariu, mai sunt si costurile legale de partaj, un eventual cost al experizei (in caz ca nu se ajunge la o intelegere) care si acesta depinde de valoarea bunurilor mobile si imobile.
Costul partajului depinde de natura(mobile sau/si imobile), valoarea bunurilor ce se partajeaza si calea aleasa de parti - pe cale judecatoreasca (daca partile nu se inteleg) sau la notarul public (daca se inteleg asupra partii ce revine fiecaruia). Fara elementele aratate nu se poate calcula costul. Numai bine!
DjDey întreabă: